KRISTIANSAND : — I leiekontrakten er det ikke gjort noen begrensning av alder, og den løper i ti år. Vi vil kunne anmode om at aldersgrensen blir hevet til 18 år, sier ordfører Einar Halvorsen i Arendal. Fædrelandsvennen har torsdag skrevet om politiets bekymring for fyll og narkotikamisbruk blant mindreårige på Hovefestivalens camp i Arendal. Det er politibetjent Torbjørn Trommestad i forebyggende avdeling ved Arendal politistasjon som har skrevet brev til ordføreren 2. oktober. Her uttrykker han seg kritisk til rusbruken på Hovefestivalens camp, hvor aldersgrensen i dag er 16 år.

"Som deltaker i campen vil man kunne nyte alkohol som andre på campområdet har kjøpt, noe som gjøres i stort monn", heter det i brevet.

Begrensede sanksjonsmuligheter

I følge ordføreren har Arendal kommune svært begrensede sanksjonsmuligheter når det gjelder å påvirke denne aldersgrensen, men juridisk rådgiver Trond S. Berg har sendt den britiske festivalledelsen et brev hvor han ber om at aldersgrensen heves til 18 år. Dette har Hove Republics daglige leder Ian Donaldson i sitt svar stilt seg tvilende til.

Hove Republic har leid festivalområdet av det kommunalt eide aksjeselskapet Hove Drifts- og Utviklingsselskap for ti år, og det er altså ikke nevnt noe om aldersgrense i kontrakten.

- Kan rette en anbefaling til Hovefestivalen

— Det vi kan gjøre er å rette en anbefaling til styret i selskapet om at de henstiller til Hovefestivalen om å heve aldersgrensen, sier ordfører Halvorsen.

— Betyr det at kommunen ikke har noe å komme med i denne saken?

— Jeg må understreke at det hele veien har vært en god og åpen dialog mellom Hovefestivalen, driftsselskapet og kommunen, og det tror jeg vi vil fortsette å ha, sier ordføreren.

Behandles politisk

Hove Republic har i et svar til kommunen fremholdt at det er bedre at festivalgjestene bor på leirens camp, enn at de "befinner seg på utsiden hvor ingen har ansvaret for dem".

— Vi ønsker også at de skal være på leirområdet. Dette handler mer om aldersgrensen, sier ordføreren som nå ønsker å behandle dette spørsmålet politisk.

— Det kan komme opp i oppvekstkomiteen, men det er ikke umulig at vi tar det opp i formannskapet også, sier han.