FERDIG: Ballongen smeller, og Filip får masse glitter rett i håret. Foto: Torstein Øen
GÅ: Konferansier Vera Michaelsen kan offisielt erklære Barnefilmfestivalen for åpnet. Foto: Torstein Øen
THE VOICE: Eli van der Eynden, som er finalist i TV 2-programmet "The Voice", sang "Ambitions" av Donkeyboy før filmen ble vist. Foto: Torstein Øen
KONFERANSIER: Vera Michaelsen er på sin syvende Barnefilmfestival. - Dette er min favorittfestival, sier hun. Foto: Torstein Øen
ISDRAGEN: De to skuespillerne fra åpningsfilmen "Isdragen" fikk masse spørsmål fra salen etter visningen. Foto: Torstein Øen
FULL SAL: Det var ikke mange ledige seter i sal 1 på Fønix under åpningsfilmen. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND:Herved erklærer jeg den femtende Barnefilmfestivalen for åpnet , sa konferansier Vera Michaelsen i det de to skuespillerne fra åpningsfilmen "Isdragen", Filip Olsson og Feline Andersson, smalt en svær rød ballong på scenen i sal 1 på Fønix.

Årets festival er den femtende i rekken, og 90 filmer står på programmet. I tillegg er det som vanlig en rekke filmverksteder og seminarer.

Spørsmål fra salen

Den svenske filmen "Isdragen" åpnet showet, og etter at en fullsatt sal hadde sett filmen, ble det åpnet for spørsmål fra salen til skuespillerne og regissør og produsent.

"Var det gøy å kjøre Isdragen?" var et av spørsmålene.

— Ja, men det var ikke vi som styrte den. Men det var kjempegøy å kjøre den, svarte de to skuespillerne.

"Var det kaldt i vannet?" spurte en.

— Nei. Vi gjorde undervannsscenene på sommeren, og da var det ikke så kaldt, svarte Filip.

"Liker dere hverandre på ordentlig også?" lurte en elev på.

— Ehh, nei. Men vi er venner, sa Feline og smålo litt.

"Var det flaut å kysse?" lurte en annen på.

— Det var ikke et kyss. Det var munn-til-munn-metoden, svarte Feline.

Fra "The Voice" til Barnefilmfestivalen

Før filmvisningen spilte Eli van der Eynden en versjon av Donkeyboys "Ambitions". Kristiansandsartisten falt i smak hos publikum, og senket kanskje noen ekstra stemmer før hun skal i aksjon i finalerundene i "The Voice" neste fredag.

— Jeg var på den første Barnefilmfestivalen for 15 år siden, og misunner dere å være her nå, sa van der Eynden fra scenen.

Jeg huser ikke hvilken film vi så, men jeg husker det var stas å være her. Barnefilmfestivalen er et utrolig bra tilbud, og det er fint at barn får sett litt annen type film enn de vanlige filmene. Det er Barnefilmfestivalen bra på , skryter artisten.