LONDON: Det er tredje gangen koret gjester Sjømannskirken i London. Tidligere har de hatt med seg trompetisten Arne Hjort og solisten Lisa Stokke. Denne gangen var det Ole Paus som var gjesteartist.

— Det var helt fullt i sjømannskirken, og det var en eksepsjonelt god stemning. Vi er glad for å formidle litt sangglede i en ellers travel førjulstid, sier presseansvarlig for Gaasehud, André Vaaler.

De sang både norske sanger som "Hellige natt" og "Deilig er jorden" og engelske julesanger som "Let it snow" og "Santaclaus". I tillegg fremførte de "Natten er lang", som også er tittelen på juleturneen.

— Her synger vi om hyrdene som vi tidligere har spilt i teaterstykket "Like til Betlehem", som i flere år har gått på Agder Teater. Det er viktig for oss å få bidra til å formidle julens budskap, sier Vaaler.

I løpet av en langhelg har de spilt fem konserter på ulike steder i London, blant annet på Piccadilly Circus, Den norske klubben og den anerkjente jazzklubben Spice of Life.

— På Spice of Life var orkesteret vårt kveldens orkester, og sammen med Ole Paus sang vi hele kvelden. Det var stas, sier Vaaler.

De har møtt på mange nordmenn som ga dem en varm mottakelse, og som satte pris på besøk fra et norsk mannskor. For koret har dette på mange måter vært en generalprøve for kommende lørdag da de skal synge i Kilden. Og de er ydmyke over å ha fått med seg Ole Paus på årets juleturné.

— Vi er et kor bestående av 35 mann, og så kommer Ole Paus og forgyller alt sammen. Det er fantastisk. Vi nyter fellesskapet, og vi gleder oss til å komme hjem og opptre i Kilden. Det er en drøm som går i oppfyllelse for oss, sier Vaaler.