KRISTIANSAND: — Det er første gang jeg skal se Slade og jeg gleder meg sånn, sier Liss Lorentzen.

Hun var en av rundt 500 som fredag kveld tok turen til Kick for å se glamrockerne som for alvor slo gjennom på 70-tallet.

Slade, Smokie og Creedence var Liss Lorentzen sine favorittband i ungdommen. Hun er glad for å ha fått sett alle i år. Foto: Kristin Ellefsen

Lorentzen har vært fan av bandet siden ungdomsskolen. Hun er langt fra den eneste som har hatt et forhold til bandet i mange år, flere forteller at de har vært fans siden 70-tallet.

Voksent publikum

— Det merkes at det er et voksent band, det er nesten ikke ungdommer her. Jeg tror mange gleder seg, smiler Lorentzen, som bor i Justvik.

Hennes favorittsang er "My Oh My", og det er den samme sangen som fikk Anders Jensen til å kjøpe sin første LP i 1983. Han var da tenåring, og er dermed litt yngre enn mange andre i publikum.

Anders Jensen fra Kristiansand og Vidar Nordhaug fra Mandal var på Dark Season for å se Slade. Foto: Kristin Ellefsen

— Jeg har sett dem live to ganger før og det var kjempebra. Jeg savner litt sanger fra 80-tallet, for de spiller mye fra 70-årene, men det er bra det også, understreker Jensen.

Stemning på topp

Nøyaktig klokka 23 starter nedtellingen: "Three, two, one, SLADE" og bandet inntar scenen. Første sang er "Lock Up Your Daughters".

— Denne heter "Far Far Away". Vi vet at dere kan den, og vi vil at dere skal synge med, lyder det fra scenen.

Publikum er ikke vanskelig å be, og stemningen er på topp. Allsang og klapping fyller rommet.

Vind i håret

Neste sang er balladen "Everyday", og denne dedikeres til alle som er forelska. En vindmaskin sørger for at de som fortsatt har lange lokker får vind i håret, og mens noen i salen danser rolig tar andre fram mobilkameraene for å sikre seg minnet.

— Denne er fra 80-tallet, sier vokalist Dave Hill, og setter i gang med "Run Away".

Jensen er langt fra den eneste som setter pris på låten, og det er ingen tvil om at Slade innfrir forventningene fra publikum. Noen tramper takten, noen rocker på benkene og andre danser med seg selv og andre. Det ser uansett ut som om samtlige har det gøy!