KILDEN: — Denne låten er skrevet i et av de ensomme øyeblikkene. Som når man ser utover horisonten, og tenker på tiden som har vært og på tiden som kommer. Om det å være musiker, og om å være rotløs, sier Anne Marie Almedal før hun spiller «The Wanderers», fra hennes siste plate "Memory Lane".

Og det var nettopp mimring det handlet om da Almedal gikk på scenen under Sørveiv på Kilden fredag kveld. Salen er full, alt er utsolgt når det nye albumet lanseres nøyaktig 20 år etter Almedals aller første plateutgivelse: Velvet Belly-skiva "Colours". Jubileet passer inn i historien om den nye plata, siden den handler mye om nostalgi.

— Ja, siden platen er kalt "Memory Lane", må det nødvendigvis bli mimring. Det hele startet med bandet Velvet Belly, og det er flott å se tilbake på tiden da det hele begynte, forteller hun.

Låt med basslegende

— Jeg er veldig stolt av denne plata. Og like stolt av musikerne som er med på den. De er alle med her i kveld, sier Almedal.

Så forteller hun om Hovefestivalen 2010, og om den dagen de hadde med seg basslegenden Danny Thompson på scenen. Han omtales som en av verdens beste akustiske bassister, og har jobbet med artister som Nick Drake, Kate Bush, John Martyn og Everything but the Girl.— Vi spilte John Martyns låt "May You Never" sammen med Thompson. Det var veldig skummelt, samtidig som det var en ære å spille med ham, forteller Almedal, før Kildens publikummere får høre nettopp denne låten.

Falt for Grande

Kjetil Grande, som også er med på hennes nye plate, "falt" både Anne Marie Almedal og Nicholas Sillitoe for da han holdt en konsert med Thom Hell i Arendal.

— Da de spilte "Shine" traff det oss så sterkt. Så dagen etterpå tok Nicholas en telefon til Kjetil og spurte: "Can you come and have a cup of coffee?" Og sånn startet samarbeidet, forteller Almedal, før Grande spiller sin egen låt.

Årets Sørveiv er nummer to i rekken. I år er det 43 konserter i løpet av de to dagene, på alt fra kjellerpuben SixPence til Kilden. De kan skilte med lokale navn som Anne Marie Almedal, Tenderleaves, The Violent Years og Vågsbygd Handy. Dessuten kommer en rekke utenlandske band, blant andre danske Danjal.