Se klipp fra filmen i videoen over.

I hovedrollen, som den unge og ambisiøse journalisten Håvard Melnæs, finner vi Jan Gunnar Røise. Melnæs var Sven O. Høibys fortrolige journalist i Se og Hør, og den direkte årsaken til at Høiby aldri kunne gjenopprette den normale kontakten med datteren Mette-Marit.

Fiksjon og fakta

Filmen er basert på Havard Melnæs egen roman fra 2007, men manusforfatter Erlend Loe har også beveget seg bort fra fakta og over i fiksjon. Handlingen er lagt til de årene da Mette-Marit gjorde sitt inntog i kongehuset.

— Filmen er leken, vi er ikke opptatt av å stå og vifte med rød klut. Også folk som leser Se og Hør skal ha utbytte av filmen, uten at de føler at noen står og kjefter på dem, uttaler manusforfatteren til Dagbladet.

Absurd og avslørende

"En helt vanlig dag på jobben" skal ifølge omtalen på Fimweb.no være "den drøyeste historien vi har hørt om norsk medievirkelighet i moderne tid. En absurd og avslørende skildring av hvordan skitne metoder, fete sjekker og rause porsjoner falsk smiger ligger bak de beste historiene i Nordens mestselgende ukeblad."

I likhet med Melnæs' roman forteller den historien om hvordan han ble Sven O. Høibys medierådgiver, allierte og pengepung, og dermed gjør et yrkesmessig stavsprang i en nedadgående journalistisk karriere. Hans journalistiske metoder har hatt konsekvenser både for han selv og for andre mennesker.

Alkoholisert Oftebro

I filmen finner man blant annet også Nils Ole Oftebro i rollen i en alkoholisert og sucicidal utgave av seg selv

I de sentrale rollene finner vi blant annet Ingar Helge Gimle som Sven O. Høiby, Jan Gunnar Røise som Håvard Melnæs og Jon Øigarden som sjefredaktøren Asvik.

Terje Rangnes står for regien.

Bilder fra "En helt vanlig dag på jobben". Ingar Helge Gimle som Sven O. Høiby, Kristin Eidså som Mette-Marit, Jan Gunnar Røise som Håvard Melnæs og regissør Terje Rangnes. (Foto: Filmweb/Scanpix) Foto: Filmweb/Scanpix