MANGE VARIANTER: Jesusbilder er noe veldig mange sørlendinger har hatt i hjemmene sine det siste århundret. Foto: Privat
BILDER OG TEKST: Det er ikke kun bilder av Jesus som vil stilles ut. I utstillingen finner man også en rekke hustavler. Foto: Privat

LYNGDAL: Kulturhistoriker, Gjert Kristiansen har samlet på Jesusbilder siden ungdommen og har en kompetanse få kan måle seg med. Det er også han som er kurator for utstillingen "Jesus lever i Lyngdal" som åpnes i Lyngdal kulturhus 18. september. Her viser han fram sin store samling av bilder og deler gjerne sin kompetanse med publikum.

Ta med ditt eget Jesusbilde

Den tidligere antikvitetshandleren vil selv være tilstede og stiller seg til disposisjon gjennom hele utstillingsperioden. Utstillingen er nemlig åpen for at folk kan ta med seg sine egne Jesusbilder om de ønsker å få disse vurdert.

"Jesus lever i Lyngdal" inneholder flere hundre Jesusbilder, og målet er å fremstille disse bildene i en kulturhistorisk kontekst. Bildene stammer fra en rekke forskjellige sørlandske hjem og er samlet opp gjennom de siste hundre årene.

— Slike bilder har hengt i de mange hjem i løpet av det siste århundret og derfor vil de aller fleste som er oppvokst på bibelbeltet ha et eller annet forhold til denne typen bilder. Dette blir en helt spesiell utstilling som vi tror vil appellere til alle, uavhengig av religiøs oppfatning, uttaler programansvarlig og kulturkonsulent ved Lyngdal kulturhus, Pål Fosse i en pressemelding.

Festaften

I tillegg til den offisielle åpningen tirsdag 18. september vil det også bli arrangert en egen festaften med innslag fra Øyslebø Sangsøstre og Lilly Tånsberg 28. september. Jesusbildene blir hengende i Lyngdal kulturhus fram til 29. september.