KRISTIANSAND: Per-Jonas Lie har de siste årene vært ansatt som dramalærer ved Vågsbygd videregående skole. Han har erfaring som skuespiller og har en mastergrad i teater og drama. Lie har også erfaring med å regissere og produsere for scene.

Nå gleder han seg til å ta fatt i den nye jobben.

NY SJEF: Per-Jonas Lie er ansatt som ny daglig leder ved Sørnorsk Filmsenter. Arkivfoto: Christian Nørstebø. Foto: Christian Nørstebø

— Dette er en kjempespennende utfordring. Jeg har fulgt filmmiljøet i Kristiansand over tid både som skuespiller og medhjelper på ulike prosjekter. Det er stor vekst og lages mye bra film både av unge talenter som vil noe og mer etablerte filmfolk, sier Per-Jonas Lie.40-åringen er født og oppvokst i Oslo, men har bodd i Kristiansand de siste ti årene.

Han mener den største utfordringen i jobben blir å sette seg inn i alt som er gjort og få oversikt.

— Åse har gjort et stort arbeid. Mye må tas videre og noen endringer må kanskje også til. Jeg håper på mye godt samarbeid med filmfolket. Jeg håper vi kan få en god samarbeidskultur hvor vi greier å produsere enda mer. Målet er å få til flere spillefilmer her nede, sier Lie.

Han mener hans største styrke i jobben er at han har mye produksjonserfaring gjennom teater, festivaler og andre arrangementer. Han har også teaterfaglig og skuespillerfaglig bakgrunn.

— Dramaturgiutdannelsen min vil være nyttig i forhold til å gi hjelp og støtte til manusforfattere. Min største styrke er ellers å lede andre i samarbeid og se kreative løsninger samt bidra med forslag, sier Lie.

Per-Jonas Lie starter formelt i jobben 1.februar. Åse Meyer har fått ny jobb som kortfilmkonsulent ved Norsk Filminstitutt (NFI).