KRISTIANSAND: — Nå vil jeg leve helhjertet, sier Marte Wulff.

Hun ruller sykkelen sin over det iskalde fortauet utenfor leiligheten på Skillebekk. Det er fem år siden hun dro til København. Forelsket. Optimistisk. Og lei av Oslo. I september kom Wulff tilbake til hovedstaden. Svært motivert.

— Jeg vil fokusere på å jobbe med det jeg elsker, ellers er jeg ikke glad nok. Jeg har prøvd å nedprioritere musikk og skriving til fordel for andre ting, men har etter hvert forstått hvor viktig det er for meg, sier hun.

Hør demo til låten "Utlengsel" fra Marte Wulffs nye plateprosjekt

KSO

Hun er tilbake fordi forelskelsen ikke varte. Og fordi hun har lengtet etter byen hun egentlig var blitt lei av. Og mer enn noen gang vurderte 32-åringen å flytte hjem til Kristiansand.

— Det er en helt annen by nå enn da jeg flyttet til Danmark. Det er god stemning der, positivitet og mange flere spillesteder. Derfor er jeg litt mer åpen for å flytte tilbake. Men ikke helt ennå, forklarer hun.

I juni kommer hun i det minste til byen for å spille inn et nytt album. Det skal gjøres i Kilden, med Kristiansand symfoniorkester.

— Det ser ut til at det går i orden, men jeg tror det ikke før jeg står der. Tanken tiltrekker meg veldig. Det gir så mange muligheter, det er så mye musikk i det. Jeg får sommerfugler i magen bare jeg tenker på det.

Den nye plata vil bestå av bare nye låter. Og alt synges på sørlandsk.

— Det blir et stort prosjekt, en stor investering, som jeg nok ikke kommer til å tjene inn igjen. Men det er verdt å gjøre det for opplevelsen. Det skal bare bli sinnsykt bra, og jeg har ikke tenkt å tilpasse det radio eller det som måtte være "riktig", advarer hun.

Krise

Wulff fikk et gjennombrudd med låta "Carousel (of Love)" i 2006. For to år siden ga hun ut sin første plate på norsk. Da var hun ikke helt komfortabel med språket. Nå er hun trygg.

— Og hva handler de nye sangene om?

— Tja. Jeg har kjent en del på det å bo i et annet land. Ensomhet. Det å starte på nytt. De handler vel mye om hvor man hører hjemme. Og om å ikke føle seg hjemme noen steder. Lengsel, og det å finne seg selv, forstå seg selv og hvorfor man gjør som man gjør. Og kanskje en liten tredveårskrise jeg hadde.

— Jaha. Og hvordan utartet den seg?

— Det var vel litt det om jeg skulle ha barn. Jeg hadde aldri tenkt så mye på det, og var ikke helt klar for det. Det var litt kriseaktig, sier hun.

Siden da er imidlertid Wulff blitt mamma, og er lykkelig med det. Og hun understreker:

— Plata kommer ikke til å handle bare om kjipe ting. Nesten alt kan vris til noe positivt. Og alle erfaringene mine går rett inn i skriveprosessen. Jo mer man opplever, jo mer har man å jobbe med.