I filmen blir han forelsket i sin medfange Phillip Morris, spilt av Ewan McGregor. I starten er Steven Russel lykkelig gift med organisten i nabolagets kirke og arbeider i den lokale politistyrken. Men en kollisjon fører til at han må revurdere sitt liv.Russel bestemmer seg for å stå fram som homofil å leve livet fullt ut. Hans nye, ekstravagante livsstil involverer svindel og etter hvert også et opphold i fengsel. Historien bygger på en sann historie fortalt av kriminalreporteren Steve McVicker i boka med samme tittel.

Jim Carrey legger vekt på at det er en god historie.

– Jeg sa til sjefene i filmselskapet: «Vel, hvorfor lever vi da? Om det ikke er for å gjøre noe som folk ikke har sett på film før og skyve grensene litt?» Så om det slår tilbake, så slår det ikke tilbake fullt så langt lenger, sier han i et intervju med magasinet Metro.

Carrey sier videre at han ikke var bekymret over reaksjonene filmen får, han ville bare finne et nytt og annerledes prosjekt.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om reaksjonen og om den er negativ. Jeg bryr meg om å fortelle en historie om utrolige, fascinerende mennesker. Det er en sann historie om kjærlighet, og noens iherdighet for å finne den og holde på den, sier Jim Carrey. (©NTB)