I boka «The Men Who Would Be King: An Almost Epic Tale of Moguls, Movies, and a Company called Dreamworks», heter det at Crowe truet med å ta livet av filmprodusenten Branko Lustig. Han skal ha vært misfornøyd med filmassistentenes lønn, og ringte produsenten midt på natta – og truet med å ta livet av ham med sine egne hender, melder nettstedet Talk Entertainment. Crowe skal videre ha truet med å trekke seg fra filminnspillingen – som endte opp med å vinne sju Oscar-statuetter. Crowe fikk også Oscar i kategorien beste mannlige skuespiller for prestasjonen.

Skuespilleren, som for tiden er i gang med å gjøre scener til en kommende Robin Hood-film, var gang på gang så misfornøyd med scener og replikker under «Gladiator»-innspillingen at han rett og slett forlot settet, dersom vi skal tro forfatteren Nicole LaPorte. Blant annet skal sitatet: «Og jeg vil få min hevn, i dette livet eller i det neste», ha irritert Crowe grenseløst.

Hun siterer videre Crowe på følgende sitat vedrørende filmen: «Det var noe dritt. Men jeg er den største skuespilleren i verden, og jeg kan gjøre selv dritt om til noe bra».

Boken tar for seg historier rundt de tre mennene som grunnla Dreamworks: Steven Spielberg, David Geffen og Jeffrey Katzenberg. LaPorte skal ha intervjuet mange av de involverte fra innspillingssettet til «Gladiator». (©NTB)