KRISTIANSAND: Cultivas årlige kunststipend går denne gang til Jorann Abusland. I begrunnelsen heter det at 35-åringen er "en svært aktiv samtidskunstner med en helt spesiell synlighet både i Kristiansands kunstmiljø og bybilde".

– Jeg måtte sette meg ned da jeg fikk telefonen. Det er stort at de verdsetter det jeg gjør, og det er veldig motiverende, sier hun, og konstaterer at pengene kan bety mye for henne i det videre arbeidet.

– I kunstsammenheng er dette veldig mye penger. Jeg kan innføre litt mer HMS i atelieret mitt, for eksempel. Og først og fremst kan jeg jobbe videre med prosjekter som jeg ikke har kommet i gang med fordi jeg ikke har utstyr, sier hun til fvn.no.

Abusland er fra Kristiansand, og gikk ut fra Kunstakademiet i Bergen i 2005. – Andre ville kanskje dratt til større plasser og større miljøer for å drive kunst. Men man blir ikke automatisk en bedre kunstner av det. Jeg liker Sørlandet, og for meg føles det riktig å være her, sier hun.

Abusland har også tidligere mottatt støtte fra Cultiva Ekspress Kunst, blant annet til å lage en nettside for det karikerte speilbildet av Sørlandet, "Særlandet", og til å arrangere workshops.

Hun mottok stipendet fra Cultiva i går. Samtidig mottok norgesmester og nordisk mester i trial, Sverre Lundevold, årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Idrett.