Etter å ha vist de andre jentene ryggen under en knallhard treningsøkt i Holmenkollen og fryktløst rappellert ned veggen på Clarion Hotel Christiania, gjenstod bare den siste utfordringen for Agathe Høistad Guttuhaugen (19). Hun måtte gjøre et bra bilde.

— Jeg likte ikke mitt eget bilde, men det var ufattelig kjipt å ryke ut på noe sånt. Det er ikke bare lett å skulle ta et godt foto når man henger ut av et vindu i 14. etasje, men jeg var ikke redd. Dette kunne blitt et fantastisk bilde, men nå føler jeg bare det ble en sjanse jeg kastet bort, sier Agathe.

«Top model»-panelet var heller ikke særlig imponert, og valgte å sende en hulkende Agathe ut av konkurransen i mandagens program på TV3. Selv var hun overrasket over at det ble henne som måtte gå.

— Jeg skjønte det kom til å bli meg når jeg stod der på slutten. Men, uten å virke egoistisk, så tror jeg ikke det var så mange som trodde det skulle bli meg, sier hun.

- Jeg er tøff

Seansen ble svært tårevåt, noe Agathe synes var litt pinlig å se på tv.

— Hehe. Jeg er nok den som griner mest av alle i dette programmet. Det var kjipt å dra hjem og vite at hele Norge kom til å se meg grine og snørre på tv.

Mandag kunne hun selv følge med på sin siste innsats i «Top model». Trolig vil de fleste seerne kunne si seg enig i at 19-åringen definitivt gikk ut med stil.

Agathe viste rå styrke da jentene ble tatt med på en beinhard treningsøkt i Holmenkollen. Hun vant konkurransen overlegent og var ikke redd for å ta utfordringen med å rappellere ned veggen på Clarion Hotel Christiania under fotoshooten. Selv mener den 19 år gamle Oslo-jenta at hun er av det tøffe slaget.

— Ja, jeg er tøff, og jeg føler programmet har fremstilt meg riktig.

Slakter slanke-tema

Mandagens episode av «Top model» handlet om helse, trening og sunnhet, og flere av jentene fikk refs for sin usunne livsstil. De sylslanke deltakerne fikk også beskjed om at de fint kunne gå ned litt i fettprosent, noe Agathe synes overhodet ikke burde vært et tema.

— Ingen av oss hadde noen problemer med fysikken. Her kommer 1.82 cm høye jenter og veier 50 kilo, og så blir vi bedt om å gå ned i fettprosent. Jeg er sint fordi dette ble et tema.

Det er enkelt og greit teit å be 16-åringer slanke seg og si de har dårlig helse. Jeg ville aldri slanket meg for programmet. I tillegg var jeg den eneste som røykte, og beviste at det ikke stoppet meg når det kom til de fysiske utfordringene, sier 19-åringen bestemt.