EMA's går av stabelen i OlympiaHalle i Munchen 1. november, og karakteriseres som verdens største musikkgalla. Tv-seere i 179 land følger med når musikkverdenens største stjerner feirer seg selv.

Unik sjanse for norske artister

Nytt av i år er priskategorien New Sounds of Europe, som gir en nykommer i musikkverdenen muligheten til å få samme eksponering som verdensstjernene. Vinneren får sjansen til å stå på scenen og avslutte årets MTV-galla. Prisen er et samarbeid mellom MTV og Sony Ericsson.

Hver MTV-kanal kommer til å velge ut de sterkeste navnene i sin region og gav et utvalg. Deretter kunne seerne til nominere sine favoritter på upcomming artister i Norge. I august ble alle MTVs lister for alle Europa-kanaler lagt ut for stemming på internet. De norske artistene som kan stemmes på er Aleksander With, Margaret Berger, 120 Days, My Midnight Creeps og Christel Alsos.

Hvem av disse som kanskje får den gyldne muligheten til å opptre på samme scene som de store stjernene avgjøres etter at en pan europeisk kamp med artistene fra resten av Europa. De tre som får flest stemmer online og på sms kommer til å bli flydd til Munchen på galladagen 1. november.

Verdensstjerne over natten

Deretter vil resultatet av den avsluttede avstemmingen bli presentert under showet, og vinneren kommer til å få avslutte MTV Europe Music Awards med en opptreden på scenen.

— Denne konkurransen er unik. Vinneren i kategorien får være med på en av verdens mest omtalte musikkgallaer, og eksponeringen er enorm. Med en slik eksponering er man verdenskjent over natten Nå er det viktig at alle stemmer på sitt lands favoritt, sier Peter von Satzger, informasjonssjef for MTV Nordic.

Sjekk ut hvordan du stemmer på www.mtv.no/ema eller www.sonyericsson.com/mtvema