Etter to års arbeid med nye låter og en intensiv studio-periode i Disc Lab Studio i Oslo, kunne det norske folk gå til platesjappa og plukke opp Kurt Nilsens tredje soloalbum mandag. Selv er han stolt, sliten, glad og fornøyd, uavhengig av hva anmelderne måtte mene.

— Jeg har holdt på noen år nå, og jeg forventer ikke at anmelderne skal hylle platene mine. Jeg får jo aldri mer enn en treer likevel, og jeg skjønner ikke egentlig hvorfor jeg gidder å forsvare meg. Det viktigste er at de som kjøper plata får en god opplevelse, og personlig er jeg kjempefornøyd med «Push Push», sier Nilsen.

Kritikk

Han legger likevel ikke skjul på at han har vært svært spent og litt redd foran utgivelsen av sin tredje soloplate, men påpakninger om at han bør finne seg nye produsenter, skifte stil og finne bedre måter å bruke stemmen sin på, tar han med knusende ro.

Dagbladet trillet mandag terningen til tre, og karakteriserte «Push Push» som «en rocka popplate plantet midt i en midtrabatt i midten av midtstrømmen på forutsigbarhetens oppstillingsplass», mens Fædrelandsvennens anmelder faktisk gav terningen fire øyne, men mente Nilsens produsenter Jørn Dahl og Hans Grøttheim burde byttes ut med mer spennende samarbeidspartnere.

— Det er deres subjektive mening. Ofte føler jeg ikke anmelderne har hørt særlig nøye på plata før de kommer med dommen, og da kan de synes hva de vil. Min gjeng er solid og god, og jeg vil aldri slutte å jobbe med dem om jeg får lov til å fortsette, kvitterer han bestemt.

Live-plate

«Push Push er spilt inn delvis i Nilsens eget hjemmestudio og delvis i Oslo. Innspillingen har denne gangen foregått live, hvilket vil si at hele plata er spilt inn i ett take, i motsetning for å legge instrumentene og sangen på lag for lag. Nilsen tok med seg hele bandet inn i studio og trykket på «record», og mener selv at det er gjort lite finjusteringer i etterkant.

— Jeg har bare gått over og flicket litt i etterkant. Lagt på litt koring og sånn. Ellers er det lite som er gjort. Det er en mer krevende måte å jobbe på, men jeg liker det veldig godt, og vil gjerne fortsette med det i fremtiden, sier han.

Går country

I umiddelbar fremtid er det derimot nok en plate som står på menyen for rørleggeren fra Vestlandet. Denne gangen er det countrymusikk det er snakk om.

— Jeg har alltid likt countrymusikk, men har kanskje bare vært litt redd for å si det. He he. Nå føler jeg uansett at det blir riktig for meg å gi ut en slik plate. Det er en retning jeg har lyst å prøve. I tillegg vil jeg da ha to plater å velge materiale fra når jeg drar ut på turné på nyåret, sier han.

Dermed kan det norske folk vente seg store doser Kurt Nilsen fremover, både i pop/rock- og countryform. Den flittige trebarnsfaren lever nemlig godt opp til imaget om å være en person som sjelden sitter stille. Det nye countryprosjektet forventes å være på markedet i løpet av februar eller mars.

Og kanskje vil den nye stilen gjøre anmelderne litt blidere&? Eller kanskje venter nok en treer? Uansett er ikke faren stor for at Kurt kommer til å felle annet enn gledestårer&

— Jeg har det bra nå. Eg e bare happy, slår han fast.