KRISTIANSAND: – Om vi røver eller plyndrer er det ingen kjære mor, ropte Kaptein Sabeltann og gliste ondskapsfullt til nærmere 2500 på tribunen. Natt til i går var det premiere på det nyskrevne stykket «Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya». Rad på rad av barn med vidåpne øyne fulgte intenst med på flammende heksekunster, sjørøverslag på havet og ungdommelig kjærlighet.

– Dette var fantastisk, sier Terje Formoe, og puster lettet ut.

Se flere bilder fra premieren.

Barnestjerner i fokus

De siste ukene med regn har nemlig gjort mannen bak suksessen engstelig.

– Jeg hatt mange søvnløse netter. Dette er den verste prøveperioden jeg noen gang har hatt, sier Formoe.

Dette til tross, premieren ble en suksess. Sunniva og Pinky, spilt av Marlen Hamsund og Kristian Fluge Sævig, var stjerner, og Formoe var tydelig stolt da forestillingen var over:

– De var nydelige. Sammen gav de meg klump i halsen. De var helt fantastiske.

Selv er de også fornøyde med den etterlengtede premieren:

– Dette er utrolig gøy. Jeg var skikkelig nervøs, men da jeg kom ut glemte jeg det helt, sier en strålende fornøyd Marlen.

Kristian står målløs ved siden av sin Sunniva, og smiler ydmykt ut mot tribunen.

– Jeg var veldig nervøs. Men det gikk bra, sier den bergenske Pinky, og tror sørlandsdialekten gikk greit.

Ser fremover Terje Formoe var uansett imponert. Nå har han endelig senket skuldrene og ser fremover mot nye forestillinger:

– I går falt alt på plass. Nå vet jeg at denne forestillingen vil bli tettere og bedre med litt tid. Skuespillerne kan begynne å leke seg, og det er da det virkelig blir perfekt, sier han.

Og med et rekordstort billettsalg og utsolgte forestillinger to uker frem i tid, er det ikke tvil om at Kaptein Sabeltann fortsatt er en suksessfull skattekiste.