KRISTIANSAND: – Jeg forventer noe annet enn dette av Quartfestivalen. Kommunen har vist dem tillit, og da forventer jeg ryddig oppførsel tilbake, sier Jan Oddvar Skisland.

Ordføreren reagerte negativt da han fikk se to dokumenter fra interne møter i Quartfestivalen i går.

Samtidig som festivalen har planer om å søke om utvidet skjenketid til klokka 02.00 på Odderøya, fremgår det av et dokument fra «trivselsgruppa» i festivalen at den ikke tar alkohollovgivningen så tungt.

«Hvorfor ikke noen tappe, og andre selge. Alle andre gjør det. I strid med alkoholloven. Velge en mer aggressiv linje», står det i dokumentet som Fædrelandsvennen har fått tilgang på. Notatet er datert 8. og 9. november i fjor, og blant andre festivalsjef Toffen Gunnufsen er oppført som tilstedeværende på møtet sammen med en rekke av festivalens gruppeledere og frivillige. Ordføreren er ikke imponert:

– Kommunen har gått inn med betydelige midler i festivalen, og da forventer vi seriøsitet, sier Skisland.

I et referat fra en annen gruppe kalt «matgruppa» omtales blant annet gjerdene mellom skjenkeområdet og området for publikum under atten år. Gruppa ønsker å få vekk gjerdene, og i notatet står det:

«Det bør kunne legges press på kommunen i denne saken. Gjerne via medieoppslag. Denne saken kan gjøres politisk», skriver gruppas referent.

Også en av festivalens største sponsorer får gjennomgå:

«Peppes representerer ikke den matkulturen og de verdiene Quarten vil stå for. Ikke masse Peppes-dritt overalt. Ingen særbehandling. Er dette mulig? (si ja!)»

«Matgruppa» består for en stor del av eksterne matleverandører til Quartfestivalen, mens også to personer som er knyttet til festivalen står oppført på fremmøtelista.

Likevel vil ikke styreleder Magne Aasheim Knudsen vedkjenne seg å ha sett eller lest dokumentene.

– Vi har satt ned en trivselsgruppe som jobber med disse tingene, og det ser ikke ut som de er gode til å skrive referater. De endelige resultatene av arbeidet deres får vi senere, sier styrelederen som forsikrer:

– Det er helt uaktuelt for oss å bryte loven. Vi er også i en god dialog med kommunen. Derfor er det meningsløst det som står der om å legge press gjennom media, sier Aasheim Knudsen. Når det gjelder Peppes Pizza, er han akkurat nå i gang med å forhandle en ny sponsoravtale med pizzagiganten.

– Veldig dumt for oss dette. Vi er avhengig av å ha støttespillere, så dette høres ikke bra ut, sier styrelederen.

Han forstår også at dette ikke ser bra ut samme år som Quartfestivalen legger inn søknad om utvidet skjenketid til klokka 02.00 på Odderøya.

– Har dere regnet ut hvor mye mer dere vil tjene på å forlenge ølsalget til klokka 02.00?

– Nei, det har vi ikke.

– Er det riktig å si at ølsalg er en veldig viktig del av inntektsgrunnlaget til festivalen?

– Ja, men billettsalget er enda viktigere. Vi er en stiftelse som ikke har som mål å tjene mest mulig penger. Det vi ønsker er å lage en best mulig festival, fremholder Aasheim Knudsen.

Midt oppe i alt dette ligger hans eget styremedlem Kristin Tofte Andresen an til å få jobben som ny administrasjonsdirektør i Kristiansand Kommune. Hun er innstilt som nummer en til jobben av kommunens innstillingsutvalget, og hvis formannskapet er enig, blir hun kommunens øverste byråkrat i skjenkesaker.

Selv sier Tofte Andresen:

– Jeg vil vente med å uttale meg siden det er formannskapet som ansetter. Men det kan godt være at det ikke er naturlig at jeg er styremedlem i Quartfestivalen og administrasjonsdirektør samtidig, sier hun.