Se video med Tove Lill her

KRISTIANSAND: — Partigruppene er veldig støttende, de håper jeg vinner, forteller Tove Lill Løite (21) fra Kristiansand.

Torsdag er det finale i Miss Norway, der 16 jenter konkurrerer på en cruisebåt til England. Også Helene Ebeltoft fra Kristiansand er med.

— Det hele begynte i fjor da jeg sendte inn søknad om å få være ViMenn-piken. Det fikk jeg, og fikk 5000 kroner for jobben, sier Løite.

Deretter har hun stilt opp for et annet mannemagasin, FHM, og Onlinemagasinet på nett. Hun er ike tilknyttet noe modellbyrå, men håper å få kontrakt med Norwegian Models etter Miss Norway-konkurransen.

— Det er vanlig fashion-modelling, og det er mer spennende enn glamour-modell, sier hun.

For uinvidde betyr glamour-modell at man viser puppene, men beholder trusa. En fashion-modell jobber mer med vanlige fotooppdrag og catwalk.

For tiden går hun siste året på tegning, form og farge på Tangen videregående, og målet hennes er å bli ambassadør.

— Du får samme studiekompetanse på tegning, form og farge som på almenn, derfor gjorde jeg det, forklarer hun.

Politikk ligger hennes hjerte nær. Hun er sekretær i patrigruppen til FrpU både i fylkespartiet og kommunepartiet i Kristiansand.

— Jeg kommer til å fortsette med politikk, det er veldig spennende, sier hun.

— Hva slags troverdighet tror du du får som puppemodell når du skal være politiker?

— Jeg synes det er dumt at folk skal være dømmende i forhold til sånt. Det er to forskjellige ting. Men jeg har ikke fått noen negative kommentarer så langt, sier hun.

Til høsten begynner hun med å studere statsvitenskap, for å ta hovedfag og deretter komme seg i utenrikstjenesten som ambassadør

Men først er hun altså ambassadør for Kristiansand i Miss Norway.

— Vinner du?

— Det er vanskelig å si, det er så mange andre flotte jenter med, sier hun.

Blant annet må hun konkurrere mot ei annen sørlandsjente. Les mer om det her.