KRISTIANSAND: — Klart vi går videre. Hvis vi ikke hadde hatt troen på oss selv kunne vi like gjerne gitt opp, sier vokalist og frontfigur Nils Olav Drivdal i kristiansandsbandet Evan Seleven.

Norgesturné

I år arrangerer Kristiansand for første gang lokal Zoom-kvalifisering, og åtte band er tatt ut til å konkurrere om en plass i finalen i Oslo i november. Derfra får to vinnere dra på norgesturné til vinteren.

Her er de lokale kvalikdeltakerne:

Evan Seleven, grungeindierockere fra Kristiansand som spilte på Quart i år.

Mellowmars, et helt ukjent og nytt indieband fra Kristiansand.

The Middle End, progressiv støymetall med vrengevokal fra Kristiansand.

Nobodies, blodharry ballerockere fra Eiken med falsettvokalist fra Vennesla.

In Minor, kjent i flere år som et av Kristiansands mest lovende indierockband.

Rebolt, klassisk tungrock fra Bø i Telemark.

Rules of Engagement, symfonisk åttitallsmetall fra Kristiansand.

The Violent Years, Cave-melankolikere fra Mandal. Hjemkommet fra turné i Europa. Spilte på Hove i sommer.

— Vi har prøvd å holde oss til band som er i en sjanger vi mener har sjanse til å vinne. Zoom er en rocka ting, så det er ikke så mange stille ting her, sier uttakssjef Louis Holbrook.

Det er Trash Pop som står som arrangør av den ambulerende Zoom-kvaliken, etter at Bodø i år måtte gi den fra seg. Da hadde bare tre band meldt seg på der året før.

— Vi fikk 37 påmeldte, så det er vi fornøyd med, sier Holbrook, som sammen med Mari Klingen, Tor Åge Bjelland Eikerapen og Hanne Sandtorv har sittet i den lokale juryen.

For den som ikke har hørt om Zoom, kan kanskje Heroes & Zeros ringe ei bjelle?

Dette lillesandsbandet vant konkurransen høsten 2005 sammen med Fernets, og etter det har pilen pekt oppover for trioen.

Vinnerne av Zoom blir hver vinter sendt ut på en landsomfattende Zoom/Urørt-turné. For Heroes & Zeros har både platekontrakt og spillejobber på Quart, Hove og Øyafestivalen fulgt. I vinter ga de ut debutfullengderen «Strange Constellations».

— Evan Seleven skal reise landet rundt på turné uansett, men det hadde vært en grei hjelp å vinne dette, sier Nils Olav Drivdal.

Bandet hans er for tiden i studio og spiller inn debutfullengderen «Detours, Sideways and Delays».

— Vi har enda bedre låter nå, og det går skikkelig bra med oss, sier Drivdal.

Konkurrenter

En av hans hardeste konkurrenter blir kanskje mandalsbandet Violent Years som just kom hjem fra en liten turné i Berlin, Dresden og Amsterdam. Der varmet de opp for haugesundsbandet Low Frequency in Stereo alle tre steder.

— Fett av vi er tatt ut, selv om jeg ikke engang visste at vi var meldt på, sier Jack van der Hagen i Violent Years.

Heller ikke John Ronny Bøe fra nystiftede Mellowmars hadde ventet å høre godt nytt om Zoom.

— Jøss. Sier du det. Og så vi som bare hadde spilt inn to låter for å delta, sier Bøe. Sjekk ut alle deltakerne på www11.nrk.no/urort