KRISTIANSAND: – Hvorfor skal en ny CD måtte koste innpå 200 kroner i 2006? tenkte investor Svenn— Åge Reinhartsen og kollega Billy Øksendal i et kreativt øyeblikk.

– Si det. Hva om vi starter vårt eget plateselskap og gjør noe med det?

Spørsmålet hang ikke lenge i lufta før både eget mediaselskap, nettsted, lanseringsartist og planer om den første CD-utgivelsen var en realitet.

Musikknedlasting på nett har revolusjonert store deler av platemarkedet, og bransjen er i endring.

– To hundre kroner for en plate er snart historie. Det koster hundre i England, hundre i USA og 12 i Kina. Ett eller annet sted er dette feil, og da melder vi oss på der vi tror markedet kan være. Og det ligger rundt hundrelappen, tror Reinhartsen.

Plateslipp

Den kristne artisten og lovsangslederen Per Søetorp er godt kjent i kristne miljøer i Skandinavia. Han har vært lovsangsleder i Oslo Kristne Senter og Salemkirken i Oslo. Per er også primus motor for ”GLORY” - den store nasjonale lovsangsfesten i Oslo Spektrum som samlet 5600 mennesker 1. nyttårsdag i fjor.

Han fant raskt tonen med karene i SÅR Invest da de møttes til en uformell prat.

— Jeg gikk svanger med en ny plate, og i samtaler med Reinhartsen og Øksendal forsto vi raskt at dette måtte bli et samarbeid. I mai flyttet han og kona til Hånes i Kristiansand, og de gleder seg over å ha gjort sørlendinger av seg.

Søndag 11. juni slippes Søetorps plate, som er hans sjette soloalbum, ”Make my soul beautiful – Songs of Worship, Healing and Comfort”, i forbindelse med en releasekonsert i lokalene til pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand. Samtidig går også Desire Media på lufta med egne nettsider, der du kan bestille CD-er og DVD-er, laste ned MP3-lydspor og lese nyheter.

Forretning

For en gründer som Svenn-Åge Reinhartsen er det naturlig å snakke om inntjening.

– Det ligger jo i bunnen av alt vi driver med, vi driver jo forretning. Tradisjonelt har det vært vanskelig å forstå at prosjekter med kristent fortegn kan samkjøres med forretningskonsepter, men det er nok i ferd med å endre seg. Spenningen i dette er i tillegg at vi går inn i en bransje som er i strukturell forandring.

Reinhartsen har flere plateprosjekter på pulten dersom dette lykkes.

– En suksess med dette vil jo medføre at vi går i gang med flere utgivelser.

Importerte artister

— Det har nesten ikke vært mulig å gå i balanse med kristne plateprosjekter de siste årene, da må du ha navn som Oslo Gospel Choir å jobbe med, sier Per Søetorp.

Resultatet har blitt at kristen musikk med noen få, hederlige unntak, stort sett er importvare. Det er trist, synes Søetorp.

Han har over 20 års fartstid som lovsangsleder, omreisende forkynner og musiker, og vil være sentral i arbeidet med utviklingen av nye konsepter for Desire Media, sammen med daglig leder Billy Øksendal.

– Vi har ambisjoner om å dyrke frem flere egne artister her til lands. Men vi kan ikke gå ut med noen navn ennå, sier Øksendal.

Debatt:

Synes du det er greit å betale 179,- for en ny CD? Diskutér her: