KRISTIANSAND: — Jeg synes det var veldig skummelt å være med fordi mange av de andre hadde erfaring som modeller fra før, sier Sandie Mortensen. I motsetning til Eva Laading er hun fersk på catwalken. Derfor ble det utfordrende å posere for juryen og ta bilder i bikini.

  • Vi fikk ikke noe opplæring i det hele tatt, men bare beskjed om å oppføre oss «vanlig», sier Sandie.

Vil ikke bli modell

Det var tidligere i sommer at hun og Eva konkurrerte mot 27 andre jenter i Oslo. Kun 12 av dem kommer videre til finalen i «Top Model» og får reise til blant annet London og New York. Første del av programmet sendes på TV3 i kveld.

Eva Laading kjenner modellbransjen fra før av. Hun var en av finalistene i Frøken Norge for to år siden, og endte på en tredjeplass. Det var bestevenninnen som mente hun burde melde seg på «Top Model».

— Jeg meldte meg på fordi jeg synes det hørtes gøy ut. Jeg har ingen drøm om å jobbe som modell i fremtiden, men ønsker å bli barnevernspedagog, sier Eva som har bodd i Paris i mange år.

Visste ikke noe

Sandie drømmer heller ikke om å bli modell. Det var moren hennes som meldte henne på konkurransen.

— Hun sa ikke ifra før jeg hadde kommet med, og da tenkte jeg at det kunne være gøy å prøve, sier 16-åringen som er elev ved Vågsbygd videregående skole.

Kristiansandsjentene er de første sørlendingene som er med i «Top Model». Programmet har gått tre sesonger, men ingen sørlendinger har fristet lykken som modeller så langt. I denne fjerde sesongen har TV3 valgt å lage en helnorsk episode. Tidligere har de norske jentene konkurrert mot jenter fra Danmark og Sverige.

Sterke personligheter

Eva og Sandie er spente på hvordan de fremstår i kveldens program.

— Jeg husker ikke så mye av det jeg sa og gjorde og vet ikke hva de har tatt med. Derfor gruer jeg meg litt, sier Sandie.

— Jeg gleder meg til å se det. Uansett er jeg helt sikker på at det vi opplevde er noe helt annet enn det som kommer på tv, sier Eva.

De to legger ikke skjul på at det blir «girlfight» når 29 jenter møtes for å kjempe i en modellkonkurranse.

— Det var mange sterke personligheter blant jentene. Selv er jeg også veldig direkte og sier hva jeg mener. Man må være direkte i en sånn setting, sier Eva.

Den tredje finalisten fra sør, Marie Salthaug (18) fra Mandal, studerer i Trondheim og kunne derfor ikke være med på intervjuet.