Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen hopper ikke ofte ut av rollen sin som tv-reporteren Borat fra Kasakhstan og snakker om seg selv. Men det har han nå gjort i siste utgave av magasinet Rolling Stone.

35 år gamle Cohen snakker blant annet om hvor overrasket han er over den negative mottakelsen filmen «Borat: Cultural learnings of America for make benefit glourious nation of Kazakhstan» har fått noen steder, særlig i Kasakhstan. Han er også overrasket over at humoren blir så feiltolket, skriver Reuters.

Sexist

— Jeg gjør jo ikke narr av Kasakhstan. Jeg gjør narr av folk som virkelig tror at et slikt Kasakstan jeg beskriver finner – at noen tror at det finnes et land hvor homofile går med blå hatter og at kvinner lever i bur, sier Cohen.

Den Cambridge-utdannede Sacha Baron Cohen tuller både med jøder og homofile i filmen. Han er sexist og rasist, men håper folk skjønner at det er meningsløsheten med å ha fordommer han vil vise.

Så filmen i Israel Selv er han jøde, og slekten har ingen problemer med humoren hans. Cohen sier at hans foreldrene elsker den jødiske humoren i filmen, det samme gjør hans mormor. Den 91 år gamle kvinnen gikk på en kveldsforestilling av filmen i Israel, og ringte straks etter og gratulerte sitt barnebarn med filmen.

«Borat: Cultural learnings of America for make benefit glourious nation of Kazakhstan» topper for andre uke på rad de amerikanske box office-listene, og fredag er det klart for norsk premiere. Filmen har fått 11års-grense.