«Senkveld-duellen» er blitt et nytt, fast innslag i høstens «Senkveld»-sesong. Bort er det med «Thomas VS Harald» for nå skal de kjempe i mot andre kjendispar.

Og det er ikke hvem som helst som skal overvinnes i fredagens show. Det er nemlig kong Harald V og hans seilerteam på Fram XV.

Dette melder TV2 i en pressemelding onsdagsmorgen.

Unikt tilfelle

Konkurransen mellom talkshowvertene og kongen fant sted under Færderseilasen mellom Oslo og Horten 8.-10. juni i år.

— Det at Kong Harald takket ja til å være med på dette er bare med på å befeste hans posisjon som humørfylt og sporty folkekonge, erklærer prosjektleder i TV2 Bård Eriksen i presseskrivet før han fortsetter:

— For TV 2 og «Senkvelds» del er selvfølgelig dette utrolig stas, da det er helt unikt at Hans Majestet stiller opp i et humorinnslag i et underholdningsprogram på tv.

Hvem som vinner seilaset vil ikke TV2 røpe, men lover at innslaget er meget bra.

Holdt på å kjøre av veien

TV 2 og «Senkveld» har i forbindelse med opptakene samarbeidet med Slottet og arrangøren av seilasen som er Kongelig Norsk Seilforening.

I dagens VG sier programleder Harald Rønneberg følgende om reaksjonen da han fikk beskjeden om at forslaget lot seg gjennomføre:

— Jeg husker da jeg satt i bilen min da jeg fikk en telefon fra Slottet med et ja. Jeg holdt på å kjøre av veien, mimrer han til Verdens Gang.

Videre avslører Rønneberg at det var fullstendig vindstille i begynnelsen av seilaset, men etter hvert ble det mer action.

I tillegg til å rivalisere med kong Harald V, fikk også duoen et intervju med Hans Majestet.

I forrige episode kjempet Thomas og Harald mot Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt i grenen stuping i «Senkveld-duellen», der det ble tap for de sympatiske programlederne.

Innslaget sendes i «Senkveld» på TV 2 fredag 14. september klokken 21.40.