KRISTIANSAND: — Det er en unik mulighet for musikkglade sørlendinger å se tre av de kanskje mest spennende spellemannartistene på hjemmebane kvelden før kvelden, sier kommunikasjonsrådgiver i Kristiansand kommune, Svein S. Tybakken.

Heroes & Zeros (Lillesand) Kjetil Grande (Kristiansand) og Venke Knutson (Birkeland) er alle nominert til Spellemannprisen på lørdag. I tillegg til disse artistene kan du på fredag se Jorun Stiansen, Stein Roger Sordal og Maren Flotve Birkeland.

— Det må vel være sensasjonelt at Sørlandet leverer så mye bra til norsk musikkliv på et år? sier Tybakken.

Hollywood-glamour

Stjernetreff er et årlig arrangement som har til hensikt å fremheve både idrett og kultur. Ønsket er at arrangementet skal bli en idrettsgalla for hele Sørlandet, ikke bare Kristiansand.

— Det eneste hjertesukket er at ikke «Kilden» står ferdig. Det hadde vært gøy å kunne lage et arrangement det var ordentlig stil over, og kanskje et lite innslag av «Hollywood-glamour», sier han.

I anledningen «Stjernetreff» har Alex Scherpf og Stein Berge Svendsen skrevet sangen «Skinn på meg», som fremføres av 200 barn sammen med artistene Maren Flotve Birkeland og Stein Roger Sordal.

— Vi har vært i studio og spilt inn sangen, og singelen skal selges på arrangementet på fredag. Vi har også et lite ønske om å komme inn på norsktoppen, sier Tybakken.

Alle inntektene fra cd-en og fra billettsalget går til Strømmestiftelsens og Start Life Supports prosjekt i Uganda.

Målsetting

— Det er i alt syv idrettspriser som skal deles ut på fredag. I år er det kunstner Per Fronth som har laget kunstverkene vinnerne får, sier han.

Han presiserer at til neste år er det godt mulig at en mer uetablert «stjerne på kunsthimmelen» kan stå for utformingen av prisene.

— Stjernetreff har som målsetting å fremheve både etablerte og nye talenter innenfor idretten og kulturen, sier Tybakken.

I stedet for etablerte musikere er det studenter fra rytmisk linje på UiA som utgjør husbandet.

Årets idrettsstjerne

Det er folket som stemmer fram årets idrettsstjerne. Ifølge fvn.no ligger det foreløpig mellom Katrine Lunde Haraldsen og Ida Marcussen. Men Andreas Thorkildsen ligger kun få stemmer unna, så alt kan skje. For mer informasjon om hvordan du kan stemme på din favoritt, se på fvn.no.

Tybakken har hovedansvaret for idrettsgallaen med god hjelp fra flere samarbeidspartnere og sponsorer.

— Jeg kan blant annet nevne at Agder Teater stiller med produksjonsansvarlig, Kjell Hjelmerud. Med han i spissen kan vi presentere et arrangement med høy kvalitet, sier han.