5000 personer søkte om å være med på Farmens femte sesong, men bare 14 fikk være med. En av dem er Ingunn Mjelde (36).

Spilte dum

— Jeg tror de valgte meg fordi jeg har en veltalende tunge. Dessuten er jeg utdannet agronom, og har mye gårdserfaring, sier hun – skjønt dette fortalte ikke Ingunn til de andre deltakerne før det hadde gått tre uker. Taktikken var å ligge lavt og fremstå som helt ufarlig.

— Jeg spilte dummere enn jeg var, men de andre så fort at jeg hadde tatt i en øks før, for å si det sånn. Jeg klarte heller ikke å ligge så lavt som jeg ville, for jeg ble godt likt helt fra starten. Det er antakeligvis mitt gode humør, smiler hun.

Ikke lenger anonym

Seertallet på Farmen i tidligere sesonger har ligget mellom 600.000 og 800.000. For deltakerne betyr det farvel til en anonym tilværelse.

— Jeg har både angst og uro i kroppen, for nå kommer folk til å få en mening om meg. Samtidig er jeg spent, sier Ingunn.

Magisk opplevelse

Amin Homayouni (20) virker fullstendig avslappet der han poserer foran fotografer. 10 uker foran TV-kamera har gjort ham medievant. Om oppholdet på Bøenseter i Østfold sier han:

— Det var en magisk opplevelse; helt sinnssykt!

Amin lovpriser gården og scenografien som plasserer deltakerne 100 år tilbake i tid.

— Jeg følte at jeg var i 1908 fra jeg gikk ut av bilen. Det var moro, selv om jeg ikke fikk dusjet. Det mest minneverdige var å hoppe i sjøen, og vaske seg med grus for å bli ren. Vi gikk nemlig tom for såpe, sier han, og legger til at det første han gjorde da han kom hjem var å ta seg en lang dusj.

Mor og sønn

For første gang har Farmen en mor og sønn blant sine deltakere. Unni og Torkel (20) Torve mener at det var en fordel å operere i tospann.

— Det var helt konge; vi hadde begge en vi kunne stole, sier Torkel.

Strategien for å vinne det de kaller «spillet» la mor og sønn etter hvert.

— Vi bestemte oss for å ligge lavt i terrenget inntil vi fant ut hvor vi hadde de andre, sier Unni, og legger til at de snart begynte å mislike to av de andre deltakerne fordi de var så «dominerende». Men det vart heldigvis ikke et problem de måtte leve lenge med.

MOR OG SØNN: Farmendeltakerene Unni og Torkel Torve er mor og sønn. En klar fordel, mener de. Foto: Sidsen Dalen Kjærlighet og spenefett

Geir Ove Johansen (24) mener at jenter er det beste som finnes, og legger ikke skjul på at Ann Kristin Loraas (24) var den fineste på Farmen. Det ble noe mellom dem på Farmen, men hvordan det utviklet seg vil ingen av dem utdype.

— Ingen kommentar, sier Geir Ove.

Forfengelig

Lena Marie Gislerud sier ingenting om også hun dyrket kjærligheten på Farmen, men hun gjorde i alle fall sitt beste for å se bra ut.

— Vi klarte å lure et speil inn på doen hvor TV-fotografen ikke fikk komme inn. Men det ble etter hvert oppdaget og fjernet, så da måtte jeg bruke glasset i en dør i stedet, sier hun, og understreker at hun ikke er noen «jålejente». Det eneste hun trenger er noe som holder leppene myke. Som hun klarte å skaffe seg.

— Jeg tok spenefett fra kua og brukte det som leppepomade, avslutter Lena Marie.

«Farmen» har premiere på TV 2 i kveld.

Hvem vinner farmen? Diskutér under!