Norgesaktuelle Sex Pistols har fått nok en skandale på rullebladet etter at det mandag ble avslørt at frontfigur John Lydon var involvert i en uheldig episode under en festival i Spania lørdag. Bloc Partys svarte frontfigur Kele Okereke forteller nå til NME at det var han som var målet for angrepet. Okereke kaller angrepet fra Lydon og flere personer i Sex Pistols-crewet for et «uprovosert rasistisk angrep».

Bloc Party

Okereke melder at han sitter igjen med flere blåmerker og kutt i ansiktet, samt en sprukket leppe. Episoden skal ha oppstått da Lydon sosialiserte seg med flere andre britiske artister backstage ved den spanske festivalen. NME forteller at Bloc Partys vokalist spurte Lydon om han ville vurdere å gjenforene et av Okerekes favorittband, Lydons tidligere prosjekt Public Image Ltd. Ifølge Okereke førte denne henvendelsen til et voldsomt sinne fra Lydon og hans følge, og de satte igang med en rasistisk tirade som involverte uttalelsen «Your problem is your black attitude».

Stoppet

Det oppsto håndgemeng, og det hele endte med at medlemmer fra bandene Foals og Kaiser Chiefs måtte komme Bloc Party-frontfiguren til unnsetning. Episoden skal være meldt til spansk politi. I en kommentar til NME raser Okereke mot Lydon og hans følge.

– Det fysiske angrepet er ikke poenget, selv om det var uprovosert. Poenget er at rase ble brakt på bane så raskt. En så respektert og intelligen mann som John Lydon burde vite bedre enn å bringe spørsmålet om rase på bane, eller sosialisere med og oppmuntre mennesker som har så trangsynte holdninger, sier Okereke i en kommentar.

John Lydon eller hans talspersoner har foreløpig ikke kommentert beskyldningene.