Ledger døde av overdose i januar, før den nye Batman-filmen var ferdig, men skal nå hedres for sin innsats med et minneord på slutten av rulleteksten, melder nyhetsbyrået AP fredag.

— Gal og vill

Rolling Stone magazine har den foreløpig eneste anmeldelsen av filmen, og gir den hele 3,5 av fire stjerner.

Journalisten Peter Travers kaller Ledgers rolle som jokeren «gal, vill og fullstendig briljant», og mener at han kommer til å bli husket for denne rollen for alltid.

- Ønsket ikke å bli likt

— Det er typisk for Ledgers fullstendige forpliktelse til så forskjellige filmer som «Brokeback Mountain» og «I'm Not There» at han ikke gjør noe fordi han er forfengelig eller ønsker å bli likt, skriver Travers.

I Tim Burtons «Batman»-film fra 1989 var det Jack Nicholson som spilte jokeren, men Travers mener at Ledger overgår Hollywood-veteranen med det skumle smilet.

— Ledger tar rollen inn i skyggene og er milevis fra Jack Nicholsons brede, morsomme versjon, skriver han og beskriver jokerens ansikt, tykt med sminke og et blodig arr som gir ham det karakteristiske smilet.

Små sjanser

— Hvis det er noen som planlegger en underskriftsliste for å gi ham den første posthume Oscaren siden Peter Finch vant for «Network» fra 1976, skriver jeg meg gjerne på, sier Travers.

Og Travers er ikke den eneste Ledger-tilhengeren som ønsker nettopp dette.

Allerede i januar begynte ryktene å gå om Ledgers mulige Oscar-seier i 2009, men sjansene er statistisk sett små: selv ikke James Dean vant Oscar etter sin død, men ble nominert for filmene «East of Eden» og «Giant», ifølge Reuters.

I Norge har «The Dark Knight» premiere 25. juli.