Rett etter midnatt mandag kunne Kiefer Sutherland forlate Glendale City jail etter å ha sonet hele straffen på 48 dager.

Det ble ingen tidlig løslatelse for «24»-stjernen i motsetning til Nicole Richie, Paris Hilton og Lindsay Lohan som i sommer fikk halvert soningstiden sin og vel så det.

Pliktoppfyllende

Sutherland sjekket inn bak murene 5. desember i fjor og har tilbrakt både jul, nyttår og fødselsdag som fange nummer 1085109. Grunnen til Sutherlands lange straff var en promillekjøring i september 2007 som skjedde mens han ennå var på prøvetid fra en tidligere promillekjøring i desember 2004. Ifølge politibetjent John Balian var den 41-årige skuespilleren en mønsterinnsatt.

– Han ga oss aldri noen problemer og klaget aldri, forsikret han pressen ifølge Reuters.

Balian kunne også meddele at mesteparten av Sutherlands tid ble brukt på vaskeriet der stjernen pliktoppfyllende har vasket klær.

Startet soningen tidlig

Egentlig skulle ikke Kiefer Sutherland ha begynt sin soning før 21. desember, men på grunn av skribentstreiken i Hollywood ble alt av «24»-opptak stanset. Dermed så Sutherland ingen grunn til å utsette den uunngåelige.

Glendale City jail er et privat fengsel med kun 48 celler, men det betyr ikke at skuespilleren har fått noen spesialbehandling bak murene av den grunn.

– Da Sutherland sjekket inn, ble kjendisstatusen lagt igjen ved døra, bekreftet Randy Adams, politisjefen i Glendale, da Sutherland begynte soningen i desember.

Han har sonet hele perioden uten cellekamerat og Kiefers «bolig» de siste sju ukene har bestått av et toalett, en vask, en seng og en drikkefontene.