KRISTIANSAND: Under dagens pressekonferanse med Quartfestivalen fikk festivalsjef Arild Buli selskap av amerikaneren Tom Zutaut. Han er av flere som har jobbet med bookingen av artister i forkant av Quart 2009. — Jeg synes det har vært fantastisk, svarte Zutaut på spørsmål om sitt inntrykk av årets festival.

Les alt om Quart her: http://www.fvn.no/festivaler/quart/

Han mener Quart nå har klart å endre det negative omdømmet, og at det av den grunn kommer til å bli lettere til neste år.

— Årets unike opptredener med Ozzy og Slash, samt Ludacris og Black Eyed Peas kommer til å bli lagt merke til og skrevet om. Alle artistene hadde det kjempebra, og var fornøyde da de dro, sier Zutaut.

— Vil det bli lettere å lokke de store artistene til Quart neste år?

— Mye lettere. Neste år er vi ikke den festivalen som akkurat gikk konkurs, sier Zutaut, som mener Quart trenger større rocke-headlinere i 2010. - Blir større neste år

Quartfestivalen 2009 hadde ifølge Arild Buli et totalbudsjett på rundt 100 millioner kroner. Buli avviser at årets festival ble for stor og omfattende, og satser på en festival med like stort budsjett neste år.

— Alt går oppover. Vi skal nok fylle ut foran scenene, sier Buli, som mener det må bygges flere hoteller i byen.

Produkssjef Rikard Klungland, som fikk en tøff start på uka, mener heller ikke at festivalen ble for stor.

— Det var der det måtte være for å vise at vi mente alvor. Kristiansand trenger Quart, og at det til tider gikk litt over stokk og stein får være greit, sier Klungland.

Tirsdag åpnet festivalen dørene til et langt fra ferdigrigget festivalområde, og publikum fikk først slippe inn flere timer etter den planlagte åpningen.

— Det gikk fra helvete til himmels, mener Klungland.

Klart for Quart 2010

Til tross for en noe haltende åpning og et garantert millionunderskudd er produksjonssjefen godt fornøyd med årets Quart-utgave.

— I forhold til hvor utslitt jeg er var det helt på grensen til at vi skulle klare det, men det gjorde vi. Jeg føler vi har vunnet, sier Klungland, som i likhet med Buli og Zutaut er klar for ett nytt år.

— Nå er vi klare for Quart 2010. Vi vet hva vi har å jobbe med, og at vi er kapable til å gjennomføre dette prikkfritt, sier Klungland selvsikkert.