KRISTIANSAND: I går var Fædrelandsvennen på Scandic Hotel for å hilse på Torstein Sødal og Livsglede for eldres livsglede— og rockekor Staying Alive. Korets offisielle scenedebut under Sødals hangarkonsert på Kjevik 2. oktober, nærmer seg fortere enn en tohjuls rullator.

Gledesrop

Lenge før vi kommer frem til øvingslokalet hører vi «Bohemen er død, Bohemen leve» runge mot oss i korridoren. Bandet Postgirobygget er ikke det første en forbinder med pensjonister, men når vi ser en batteridreven firehjuls scooter parkert i gangen forstår vi at vi er på rett plass.

Sødal blir møtt med applaus og gledesrop av kormedlemmene da han kommer inn i rommet. Han har nemlig ikke sett dem siden før sommeren da han startet koret.

Ti medlemmer

Staying Alive bestod da av rundt 16 medlemmer, men noen har falt av grunnet skader, sykdom eller rett og slett fordi de ikke har tid.

I dag består koret av ti rocka og livsglade pensjonister i alderen 64 til 86 år og ledes av dirigent John Yngvar Syvertsen.

— Siden jeg bor i Oslo hadde jeg aldri klart det uten hjelp fra John Yngvar og Livsglede for eldre. Den store hårete ambisjonen er at det vi gjør her skal inspirere andre til å starte livsgledekor rundt om i landet. Jeg tror det er et behov for det, sier Sødal.

(Les mer under bildet)

Torstein Sødal, John Yngvar Syvertsen og Ingeborg Dyrøy Lotsberg. (Foto: Kjartan Bjelland) Foto: Kjartan Bjelland

Spente nerver

I fjor kom det rundt 1.500 mennesker på Sødals konsert på Kjevik, og artisten håper på over 2.000 mennesker i år. I tillegg til koret og Sødal kommer Venke Knutson, Ole Edvard Antonsen og den kjente svenske artisten Robert Wells.

— Det er jo svære greier dette her. Jeg er ikke nervøs ennå, men det kommer nok, sier kormedlem Leiv Nyegaard-Larsen (68).

— Det er utrolig gøy at Torstein satset på oss godt voksne folk. Vi er vel som poteten – vi kan brukes til alt. Nå gleder vi oss veldig til konserten, selv om det jo er litt skummelt også, sier Astrid Birkeland (69).

Mange spørsmål

Kormedlemmene har nok av spørsmål til Sødal, som når de skal på scenen, eller hva de skal ha på seg. Og artisten svarer så godt han kan, men alle detaljene er ikke helt på plass ennå.

— Før dere kommer inn på scenen vises det en liten film om dere, og så blir det litt røyk for å skape den rette stemningen. Dere skal få nøyaktige tidspunkt senere, men jeg regner med at dere går på scenen rundt halv ti. Dette kommer til å bli kjempebra, sier Sødal.

— Halv ti, da pleier jeg å sove! Ja, ja, jeg får ta en pille, sier Kristen Sørensen (64), og resten av koret får krampelatter.

ENTUSIASTISK: Torstein Sødal (t.v.) var spent på hva dirigent John Yngvar Syvertsens (stående i hvit genser) og livsgledekoret Staying Alive har fått til siden sist han så dem, og han ble mektig imponert. Rundt bordet fra venstre: Leiv Nyegaard-Larsen, Kristen Sørensen, Vidar Baade, Edgar Hansen, Gerda Thomassen, Agnes Herlofsen, Gunnhild Vadlid, Solfrid Jensen Opland og Astrid Birkeland. Palma Sedal var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: KJARTAN BJELLAND. Foto: Kjartan Bjelland