I forrige program av «Farmen» konkurrerte deltagerne i en tredelt gårdskonkurranse. Nå skulle det kjempes i trefelling og utholdenhet om de to siste plassene. Det ble for tøft for Vigdis, Catharina og Torkel som måtte forlate «Farmen» onsdag.

Men de tre sitter igjen med mange gode minner fra oppholdet.

Hva var det beste ukesoppdraget?

Vigdis: Det må være tilstelningen vi ordnet til Aslakstrøm. Jeg liker godt å lage i stand mat.

Catharina: Var det noen bra? Har jeg gått glipp av noe? Nei nå må jeg tenke meg om... Det var fantastisk å gjøre noe helt annet og få dra til Aslakstrøm. Men det mest spennende var skogen synes jeg, hogge tømmer og alt det der.

Torkel: I uke 5 da vi slaktet så vi endelig fikk spise kjøtt. Uff, det var håpløst å ikke få nok kjøtt under oppholdet.

Hva var det verste ukesoppdraget?

Vigdis: Da vi var nødt å ta sagen og frakte fra saghuset og nedover veien. Det ble aldri vist på tv, de turde vel ikke å vise det. Den var blytung, jeg ba om å bli fritatt fra dette og var skeptisk for mine hjelpere, men vi klarte det. Men det var det verste vi gjorde.

Catharina: Verste var nok å tømme utedassen. Meldte meg faktisk frivillig til å gjøre noe annet.

Torkel: Det siste. Vi rev saghuset, trakk ut spiker og tømte utedassen.

Hva var det verste å spise på «Farmen»?

Vigdis: Havregrøten. Vi spiste det til morgen, lunsj, middag og kveld. Jeg lot Torkel få mye av maten min fordi han trengte ekstra mat, og han var sulten hele tiden og jeg syntes synd på ham.

Catharina: Ingenting var ille å spise. Er ikke så kresen på mat, bare jeg slipper å spise hvitløk så er jeg fornøyd. Smakte på rått elghjerte på markedet som smakte blod, litt ekkelt.

Torkel: Det var ikke så mye mat vi fikk. Men bare vi fikk noe å stappe i munnen så var det ok for meg. Var verst at vi alltid var sultne.

Hvem av deltakerne har det største temperamentet?

Vigdis: Catharina var ganske temperamentsfull og hadde humørsvingninger. Jeg skal nå si at ingen peller meg på nesen heller og det ga jeg beskjed om. At jeg klarte å holde ut så lenge med så mange forskjellige mennesker over så lang tid i min alder, er jeg stolt over.

Catharina: Vil nok si Vigdis. Kan ikke legge under en stol at jeg også er hissig. Konstruktiv hissig vil jeg påpeke.

Torkel: Var flere som hadde bra temperament og Vigdis og Catharina viste det mest.

Hvilket moderne hjelpemiddel var det verst å klare seg uten?

Torkel: Komfyr. Vi hadde bare vedkomfyr, måtte hele tiden legge på og passe på at det var nok ved.

Vigdis: Jeg må si det samme som Torkel; komfyren. Det var et styr med å hogge ved og holde fyr i vedkomfyren hele tiden. Ble litt «kauking» hvis det ikke var fyr.

Catharina: Vaskemaskin og dusj. Følelsen av å føle seg ren, kjenne seg god og nyvasket og lukte godt.

Hvilket øyeblikk var mest minneverdig?

Vigdis: Naturen og den idyllen som var der, roen og stillheten sitter veldig igjen. Jeg savner faktisk Farmen. Plutselig var vi ferdige og så skulle vi tilbake til maset og kjaset. Hadde jeg fått tilbud om å komme tilbake noen måneder hadde jeg takket ja.

Catharina: Ann Kristin og jeg som snekret taket på saghuset og pratet «totning» i mange timer som to gamle menn, vi snakker om det ennå. Det burde vært på tv, men TV2 klippet det bort.

Torkel: Det første jeg tenker på er vel maten, da vi var på godset til Aslakstrøm og ikke hadde fått beskjed om at vi kunne spise restene. Vi snek oss til å spise dem, og plutselig fikk vi beskjed om at vi kunne spise opp restene av alt som var igjen. DET var et lykkelig øyeblikk det!

Hvem håper du vinner «Farmen» og hvorfor?

Vigdis: Jeg håpet jo at jeg skulle vinne! Mener selv at jeg gjorde det som var tiltenkt at jeg skulle gjøre på Farmen.

Catharina: Jeg håper at den beste vinner jeg.

Torkel: Håper på at mor vinner Farmen!

Finalen i «Farmen» vises lørdag på TV2.