KRISTIANSAND: — Vi har solgt 4400 billetter, og det er 400 over prognosen vi har satt opp til 30.000 solgte totalt, sier festivalsjef Daniel Nordgård i Quartfestivalen.

Han har hittil vegret seg for å gå inn på billettsalget, men i går foretok han en fintelling.

— Jeg må si jeg ble positivt overrasket. Salget er også bedre enn på samme tid i fjor, sier Nordgård.

Det er ingen overraskelse at det er onsdag 2. juli som står for de fleste av disse billettene. Her har Quartfestivalen et udiskutabelt sterkt program med Gnarls Barkley, The Streets, Kings of Leon og Justice Live på toppen av plakaten.

Til de påfølgende dagene mangler ennå et par store navn som skal offentliggjøres innen meget kort tid. Da kan festivalen regne med at salget av festivalpass øker.

På Hovefestivalen melder Toffen Gunnufsen at tallet som gjelder er 18.500 enkeltbilletter. Det er litt bedre enn på samme tid i fjor.

Gunnufsen opplyser at det er solgt 3000 festivalpass, som omregnet blir til 15.000 dagsbilletter. De resterende 3500 er altså enkeltbilletter, hvorav 2000 er til mandag 23. juni. Da opptrer nemlig Jay-Z på Hove.

I fjor solgte Hovefestivalen til sammen 52.000 billetter.

Norwegian wood

I Oslo gjør tredagersfestivalen Norwegian Wood sitt beste billettsalg på mange år. Kanskje det beste noen gang.

Med navn som Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Alanis Morissette og Madrugada på toppen av plakaten er det rekordtidlig billettsalg for festivalen.

— Vi har vært veldig heldig med bookingen og har solgt 20.000 billetter allerede, sier Jørgen Roll i Norwegian Wood.

Til sammen blir det lagt ut 32.000 billetter og Norwegian Wood avvikles 12.-15. juni.

Også Øyafestivalen i Oslo selger bedre enn i fjor, som var et rekordår. Nå har festivalen i tillegg fått knutepunktstatus, og med band som Grinderman (Nick Cave), My Bloody Valentine, Turboneger, Sonic Youth og N.E.R.D. på toppen av plakaten, går salget så det hyler.

— Vi har solgt ut 5500 av de 7000 festivalpassene våre, sier pr-sjef Jonas Prangerød.

Øyafestivalen er så langt ut i tid som 5.-9. august, og 5500 festivalpass blir omregnet til 27.500 dagsbilletter.

Slottsfjellfestivalen

Litt lengre sør har den lille Slottsfjellfestivalen i Tønsberg begynt å yppe seg, med navn som Woven Hand, Kent, Kaizers Orchestra, Gogol Bordello, DumDum Boys og Madcon. Slottsfjellfestivalen avvikles 17.-20. juli, og ifølge pressetalsmann Behnam Farazollahi har den solgt ut en tredjedel av de anslagsvis 4500 festivalpassene. Med fire festivaldager gir dette et tall på cirka 6000 enkeltbilletter.

Hvorvidt Quartfestivalen tar innpå eller ikke blir det ikke så lett å følge med på fremover. De har lagt seg på følgende publiseringspolicy:

— Vi kommer til å offentliggjøre ett salgstall den første dagen i hver av månedene fremover, og ikke noe mer, sier Daniel Nordgård.