ARENDAL/KRISTIANSAND: Festivalmogul Melvin Benn opplyser til fvn.no at han har planer om å videreføre Hovefestivalen slik den har eksistert i sine to første leveår.

— Festivalen vil fortsette som før, bare bedre. Jeg kommer fremdeles til å bruke både Toffen og Morten videre, sier Benn til fvn.no.

— Så Toffen vil fortsette med å booke band?

— Absolutt. Jeg har den største respekt for Toffen, sier Benn.

Benn håper hans ekspertise innen festivaldrift kan gjøre festivalen både større og bedre. Festivalsjefen er fra før involvert i blant annet Reading-, Glastonbury og Leedsfestivalene i England.

— Vi skal også sørge for at festivalen får et tryggere økonomisk fundament, sier Benn.

I dag ble Hovefestivalen slått konkurs i Aust-Agder tingrett, og Benn opplyser at han har til hensikt å kjøpe opp konkursboet.

Avviser å ha halt ut tiden

Den siste måneden skal Festival Republic og Hovefestivalen ha jobbet intenst for å unngå konkursen. Benn avviser at han ventet med å gå inn i festivalen til etter konkursen var et faktum, for å slippe å betale kreditorene. Hovefestivalen skylder om lag ni millioner kroner, penger som kreditorene trolig kan se langt etter nå.

— Det var kun tida det sto på. Vi måtte gå nøye gjennom selskapet for å forsikre oss om at det ikke inneholdt noe vi ikke visste om. Det rakk vi dessverre ikke før selskapet ble slått konkurs, sier Benn.

Benn innser at han er avhengig av et godt samarbeid med flere lokale aktører, og at flere av disse har tapt mye penger på konkursen.

— Jeg håper å samarbeide med mange av de samme folkene, sier Benn.

— Vil de som har tapt penger få noen form for kompensasjon?

— Ja, det er tanken, sier Benn, uten å utdype det noe nærmere.

Utleieren positiv

Styreleder Einar Halvorsen i Hove drifts- og utviklingsselskap stiller seg positiv til å leie ut til Benn og Festival Republic.

— Hove som område er skreddersydd for festival, og det ville overraske meg mye om det ikke kom en henvendelse fra noen om å arrangere en ny festival, sier Halvorsen til fvn.no.

Hovefestivalen AS har leid festivalområdet av driftsselskapet, men nå som selskapet er slått konkurs vil leieavtalen formelt opphøre. Ifølge Halvorsen er de nå i dialog med Festival Republic, som er interessert i å leie området til en ny festival.

— Vi er i dialog med Melvin Benn, så den døren er ikke stengt. Vi som selskap er interessert i å leie ut området til en ny festival, og gjennom Morten Sandberg har vi forstått at Benn kan tenke seg å videreføre Hove-konseptet, sier Halvorsen.

Einar Halvorsen opplyser at det foreløpig ikke er inngått noen formelle leieavtaler med Festival Republic.

— Vi har heller ikke diskutert noen betingelser, sier Halvorsen.

Føler seg ikke lurt

Hovefestivalen AS skylder driftsselskapet rundt 1 million kroner i leie. De pengene kan trolig Halvorsen se langt etter nå som selskapet er slått konkurs.

— Det eneste som er igjen av noe verdi er vel Hovefestivalen som begrep, sier Halvorsen.

Driftsselskapet var en av leverandørene som gikk med på å motta 65 prosent av beløpet de hadde utestående, i håp om å redde festivalen fra konkurs. Festivalen skylder leverandørene over fire millioner kroner, men disse stiller bak skatteetaten i utbetalingskøen. Siden festivalkassa er så godt som tom vil trolig ingen av dem få pengene de har til gode.

— Føler du deg lurt av Hovefestivalen?

— Nei, det gjør jeg ikke. Vi har vært informert hele veien om hvordan det lå an, og var fullt klar over risikoen.Toffen og Morten har gjort en solid jobb, og konseptet var bra, sier Halvorsen.

Halvorsen utelukker likevel ikke at de i fremtiden vil kreve en form for bankgaranti av fremtidige leietakere.