I kveldens episode av 71 grader nord vanket frastøtende utfordringer for deltaker Wenche Godtskalksdotter Enes (40). Hun hadde sjansen til å bli leder under det påfølgende oppdraget, men på en betingelse: Hun måtte hoppe oppi en stamp fylt med 2000 liter fiskeinnvoller og tran.

— Kvernet sammen til en fin grøt. Oppdragsteksten ligger nederst i kummen, knyttet til en stein, fortalte programleder Tom Stiansen.

Enes nølte ikke, ikledde seg badedrakt og dykkemaske og jumpet uti.

Sunt?

— Det var utfordrende. Kaldt, ikke minst. Og det var sleipt. Lukten kan du jo tenke deg. Det var rett og slett råtten fiskelukt, sier Enes, som høstet både bifall og brekninger fra de andre deltakerne:

— Det var tøft av Wenche å bare ta det på strak arm. Det står det respekt av, mente Marius Christoffer Hartmann Dietrichson (22).

— Det var verdt å gjøre det bare for å få en dusj, sa Enes i programmet.

Nå, noen måneder etter innspillingen, utelukker ikke Enes at det illeluktende badet kan ha hatt helsebringende effekt:

— Jeg har vært sunn og frisk og ikke forkjølet etterpå. Jeg ble sleip som en fisk, og har ikke brukt bodylotion etterpå, spøker hun.

Terget Wenche

I kveldens program var det Trym Hølvold (34) som måtte pakke sakene og forlate konkurransen. Etter at laget ikke klarte å fullføre ukesoppdraget var det nemlig leder Wenche Godtskalksdotter Enes som sto med muligheten til å dele ut minuspoeng, noe hun gjorde rundhåndet til nettopp Trym.

— Det kom ikke som noe sjokk, sier Hølvold.

- Det virket som du greide å terge på deg Wenche noen ganger?

— Ja visst gjorde jeg det. Det klarte jeg fint, humrer han.

Hølvold synes likevel ikke han var frekk i kjeften under innspillingen, og angrer ingenting:

— Nei, jeg vet ikke om jeg var frekk. Det spørs på øret som hører. Når folk sier ting det ikke mener og blir konfrontert med det, så liker de det jo ikke. Det kommer en tid etter 71 grader nord også. Jeg klarte meg bra. Jeg kan i alle fall si at jeg ga 100 prosent av meg selv på alle måter, sier Trym i dag.

- Ingen fortjener å vinne

— Jo, jeg liker Trym veldig godt, sier Wenche.

— Men samtidig hadde han sider ved seg som jeg ikke likte. Han fikk meg til å bli usikker på hvor jeg hadde ham, forklarer hun.

- Hvem fortjener å vinne årets konkurranse?

— Alle tolv deltakerne er vel verdige til å stå på Nordkapp. Men jeg får vel være litt egoistisk og holde en knapp på meg selv, humrer hun.

Hva mener så Trym?

— Jeg har vel ingen som jeg mener fortjener seieren. Vet bare hvem jeg ikke vil skal vinne, sier 34-åringen.

Foto: TV Norge
Foto: TV NORGE