Det er i ukens utgave av Se og Hør weekend at narkonyheten på Robinson-øya kommer frem.

Ifølge bladet misbrukte flere av deltakerne hasj misbrukte hasj under ekspedisjonen.

– Det stemmer at vi fikk en vannpipe som inneholdt hasj da vi rømte fra øya. Det var lite dramatisk, og i etterkant har vi ledd av det, sier en av deltakerne som ønsker å være anonym til Se og Hør.

– Brøt regelverket

Hvorvidt deltakerne faktisk røyket hasjen sies det ingenting om i saken, ei heller når, hvor og hvem som rømte.

Til Se og Hør sier TV3s inforansvarlig følgende om saken:

– I og med at deltakerne rømte fra øya, brøt de regelverket. Vi ser på dette som svært alvorlig, sier Line Vee Hanum.

Da vi prøver å få oppklart mer rundt flukten får vi følgende til svar:

– Narkosaken var ikke kjent for verken meg eller produksjonen før denne saken kom opp. Det er dessuten vanskelig å bevise eller motbevise at det har skjedd, det var ingen deltakere som ble tatt på fersken under innspilling i hvert fall. Deltakerne får beskjed om å holde seg innenfor et begrenset område for sin egen sikkerhets skyld, og det er en sovende nattevakt til stede når det ikke er opptak om natten som kan hjelpe til om det skulle skje noe. Men det er jo snakk om voksne folk, så det er ikke snakk om å vokte over dem døgnet rundt. Velger noen å gå utenfor angitt område er det på egen risiko, utdyper Vee Hanum.

Strengt narkolovverk

Programleder for «Robinsonekspedisjonen», Christer Falck, har ingenting til overs for rusmidler. Verken hasj eller alkohol.

– Jeg begrenser meg til å si at jeg er nøyaktig så rasende nå som jeg var da de valgte å benytte seg av baren på Himmelstranda. For meg er alkohol og narkotika nøyaktig like ille, sier Falck til Se og Hør.

«Robinson» spilles inn i Malaysia, hvor lovverket rundt narkotika er svært strengt. Helgeutgaven til Se og Hør har også snakket med den malaysiske ambassaden i Sverige som sier følgende:

– Straffen avhenger av mengden, men uansett ville man blitt stilt for retten. Dødsstraff ved henging er ikke usannsynlig, sier den ansatte.

Søndag 14. desember er det finale i «Robinsonekspedisjonen 2008» hvor Britt Carin, Tommen og George skal kjempe om premien på 300.000 kroner.