Dette bekrefter Bekkeli til Fædrelandsvennen.no.

I 2003 var han med på «Farmens» andre sesong og ble til slutt kåret til vinner etter å ha slått ut konkurrent Aslaug Moi Frøysnes i finalen i Troms.

Da nettsteder i Nord-Norge begynte å avsløre vinnernavnet allerede da serien begynte å gå på tv, reagerte kanalen.

— Dette likte TV2 svært dårlig og svarte med å plante villedende historier rundt omkring, sier Bjørn Tore Bekkeli til fvn.no.

Førte deltakere tilbake

TV2 brukte da flere grep for å forvirre befolkningen og dekke over eventuelle lekkasjer.

— Vi planla historier sammen. Blant annet sparte jeg til skjegg mot slutten av serien. Da jeg kom ut av «Farmen» skulle jeg framstå nybarbert, røper Bekkeli.

— På vei tilbake etter finalen fikk jeg nye klær som jeg skiftet om bord på båten. Dermed skulle ikke folk kunne forstå at jeg hadde vært med helt til siste runde.

— TV2 fraktet også flere ganger utkonkurrerte deltakere tilbake til «Farmen» for å forvirre lokalbefolkningen, avslører Bekkeli til sørlandsavisen.

TV2 sier ingenting

Men TV2 bekrefter ingen av Bekkelis påstander.

— Det vil være dumt av meg å si noe om hvilke sikkerhetstiltak vi tar i bruk. Det er en viktig del av hele konseptet, sier informasjonsansvarlig i TV2, Jørund Unneland og legger til at spekulasjonene ikke er problematisk for programmet.

Men Bekkeli mener at avslutningsfesten i forbindelse med finalen er ukloke å holde.

— Slike fester burde ikke vært avholdt før etter at serien er ferdigvist på tv. Produksjonsmessig er dette den største blunderen, hevder «Farmen»-vinneren i 2003 som ikke avslørte noe, ikke engang til sin egen familie.

Fulgte kamper med kikkert

I 2004 ble «Farmen» spilt inn i Sogndal. Under hver tvekamp, benket lokalbefolkningen seg ned i fjellsida rundt gården og fulgte kampene med kikkert.

— Hver onsdag ble det bare flere og flere, bekrefter Siren Høyland som deltok på realityserien for tre år siden.