I april i år kom bekreftelsen på at Michael Douglas og Oliver Stone er klare for en oppfølger til «Wall Street». Det betyr at Douglas nok en gang tar på seg rollen som finansakrobaten Gordon Gekko. Douglas ble belønnet med Oscar for innsatsen i filmen der han spilte mot Charlie Sheen. Nå gir han regissør Oliver Stone en stor del av æren for prisen. I et intervju med filmmagasinet Indenpendent Film Quarterly forteller han at regissøren har en egen evne til å få ut det beste i skuespillerne han henter inn.

– Han er ikke redd for å utfordre meg, sier Douglas.

Dop

Douglas viser til ett konkret eksempel der han ble utfordret av regissøren.

– Han kom inn i traileren min og sa "er du ok? Går du på dop?". Da jeg svarte nei og spurte hvorfor han trodde det svarte han at "det ser ut som du ikke har spilt noen gang tidligere i livet!", forteller Douglas.

Douglas mener at Stone ville få ham til å hate seg for å få ut den beste prestasjonen.

– Å vinne en Oscar fikk meg ut av min fars skygge, forteller han videre.

Finans

Det var finanskrisen som fikk fart på ryktebørsen når det gjaldt en oppfølger til "Wall Street". I den kommende filmen får Douglas følge av Transformers-stjernen Shia LaBeouf, og ifølge filmdatabasen Imdb.com blir tittelen på filmen "Money Never Sleeps". LaBeouf spiller en ung aksjemegler som slår seg sammen med Gekko for å advare om en kommende finanskrise og forsøke å finne ut hvem som drepte mentoren til LaBeoufs karakter. Filmen får premiere neste år.