Den legendariske komigruppa Monty Python gjenforenes på scenen 15. oktober og skal både holde show og promotere en ny film.

Begivenheten skjer i New York, på det som blir 40-års jubileet til britene.

I en pressemelding hevder Mony Python at også Graham Chapman skal være med på scenen, i showet. Chapman var en del av komigruppa frem til han døde i 1989. Forbudt i Norge

Monty Python står bak klassikere som «Monty Python and the Holy Grail» og ikke minst «Life of Brian» som i 1980 ble forbudt i Norge etter blasfemiparagrafen.

I Sverige slapp den derimot glatt igjennom, og ble markedsført som «filmen som er så morsom at den er forbudt i Norge».

Ikke lenge etter ga Statens Filmkontroll etter og lot filmen passere med 18-års grense, samt en spesiallaget introduksjon som klart og tydelig meldte at Brian ikke er Jesus.

«Monty Python's the meaning of life» fikk juryprisen under filmfestivalen i Cannes i 1983, og ble den siste spillefilmen laget av det originale Pyton-teamet.

Chapmans aske på scenen

Gruppa er kjent for sin svarte humor, og John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin omtaler siste medlem av truppen, avdøde Graham Champan, rett og slett som «den døde».

Da Pythonerne ble gjenforent på scenen i 1998, hadde de med seg en urne de hevdet inneholdt Chapmans aske. Urnen veltet, og asken ble samlet opp ved hjelp av en støvsuger.

Det er ikke kjent hvilken rolle «den døde» vil ha under den kommende gjenforeningen i New York, men Mony Python har bekreftet av Chapman vil delta.

Ny film på gang

I forbindelse med opptredenen vil komigruppa promotere den nye dokumentarfilmen på seks timer, kalt «Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer's Cut)».

Samtidig går Broadway-musikalen «Spamalot», basert på filmen «Monty Python and the Holy Grail», godt i Los Angeles.

I anledning slippet av nyheten om gjenforeningen, gjorde John Cleese det klart at ingen av Monty Pythons medlemmer var tilgjengelig for kommentarer, og spesielt ikke Graham Chapman.