– Fra første plate har vi tenkt på muligheten for å lage teater, sier Janove Ottesen til Aftenbladet under pressekonferansen på Rogaland Teater onsdag formiddag.

Dermed har altså ideen om å lage en teaterforestilling fra Kaizers-universet surret en stund. Bandet har bygget sine tekster på en smått surrealistisk verden rundt den mystiske Mr. Kaizer. Stykket får navnet «Sonny» etter figuren i sangen «De Involverte».

– En drøm

I dag klokka 11.00 var det pressekonferanse på teateret, der de to Kaizers-gründerne og forfatter Tore Renberg avslørte at de vil lansere kaizersuniverset på scenen på Rogaland Teater i 2011. – Dette er en drøm for et teater, sa teatersjef Arne Nøst under pressekonferansen.

Andre teatersamarbeid

Kaizers skal spille inn musikken til stykket med nye versjoner av sangene.

Dermed har mr. Kaizer, hans Constanse, fru Conradas, Tony og alle de andre i Kaizers' tekster også muligheten til å oppstå som rollefigurer sammen med Sonny i Tore Renbergs neste teaterstykke.

Ottesen og Renberg laget i 2007 familieforestillingen «Det tusende hjertet» for barne— og ungdomsteateret. Da uttalte alle de involverte at de ville lage mer teater.