KRISTIANSAND: I dag annonserte Quartfestivalen at sørstatsrapperen Young Jeezy skal opptre på Odderøya Amfi lørdag 4. juli.

— Det er mange som har prøvd å få ham til Norge, så vi er godt fornøyde. Dette er en av de store gutta på rap-scenen, sier bookingsjef Trond Aage Nyhus til fvn.no.

I slutten av mars signaliserte Quart at de jaktet en artist som kostet 10-20 millioner kroner, og at denne var tiltenkt plassen som hovedartist lørdag 4. juli. Den artisten fikk Quart ikke i havn, opplyser Nyhus.

— Etter mye frem og tilbake ble vi ikke enige om detaljene. Så det gikk dessverre ikke, sier Nyhus.

Young Jeezy er det første navnet som presenteres til lørdagen. Ifølge Nyhus kommer det flere artister, både innen hiphop og andre sjangre.

— Den totale pakka blir en god avslutning av Quart 09. Vi skal sy det hele sammen slik at det blir bra, sier Nyhus.

Glapp for Hove

Toffen Gunnufsen forsøkte i lengre tid å lokke amerikaneren til Hovefestivalen, etter at Lil' Wayne hadde takket nei. Nei ble det også fra Young Jeezy, som skal ha ombestemt seg mens det avtalte depositumet var på vei over Atlanteren. Mandag ble det klart at Jadakiss med gjester blir Hoves hiphop-headliner.

— Vi var nesten i mål med Young Jeezy, men han fikk plutselig flere andre jobber som passet bedre inn i turnéplanen, sa Gunnufsen til fvn.no.

Young Jeezy skal blant annet spille på Wireless i London søndag 5. juli, dagen etter Quart-opptredenen.

Første gang i Skandinavia

Konserten på Quart skal være første gang den amerikanske gangsta-rapperen opptrer i Norge.

31-åringen er født i South Carolina, og oppvokst i Atlanta i Georgia. I løpet av karrieren har Jeezy samarbeidet med blant annet Usher, Akon, Lil Wayne, Ciara og Christina Milian.

Young Jeezy debuterte som soloartist med albumet "Thugging'" i 2001, under navnet Lil J. Han har også gjort seg bemerket som en del av sørstatskvartetten Boyz n Da Hood. I fjor ga rapperen ut sitt tredje album, "The Recession", hvor blant annet Kanye West var en av bidragsyterne. Et nytt album er ventet i løpet av 2009.