— Det er et voldsomt trøkk rundt oss. Alexander er veldig populær, og vi følger hakk i hæl, sier den yngste av Frikar-danserne, Torkjell Lunde Børsheim (24) fra Ulvik i Hardanger.

Han ankom Moskva 4. mai sammen med resten av den norske delegasjonen, og har rukket å bli vant til Grand Prix-sirkuset.

Stjeler oppmerksomheten

Frikar og Alexander Rybak har deltatt på flere fester i Grand Prix-byen, og stjeler oppmerksomheten fra deltakerne fra de andre landene.

— Vi får alle kameraene rettet mot oss, og det regner i blitzer. Vi får spesielt mye oppmerksomhet når vi tar noen krumspring på vei inn til festene. Det er tydelig at folk liker det vi gjør, og vi synes det er gøy å lage litt show, sier Lunde Børsheim.

— Det skjer veldig mye akkurat nå og vi har allerede vært på førstesiden i flere russiske medier. Vi skal også hit senere og gjøre noen jobber sammen med Alexander. Jeg tror virkelig at Hallingdans har et poentsial internasjonalt, sier Hallgrim Hansegård (29) fra Valdres, som leder dansekompaniet.

Med seg på scenen i Melodi Grand Prix har han, i tillegg til Torkjell Lunde Børsheim, Sigbjørn Rua (34) fra Jondalen.

Skiller seg ut

Han mener Norges Grand Prix-bidrag skiller seg ut fra de andre, og at hallingdansen er et perfekt supplement til Rybaks sang.

— Vi er et godt team, og Alexander er glad for å ha oss med. Vi er her for å løfte ham fram. Samtidig får vi vist fram Frikar og norsk hallingdans, sier 24-åringen.

I tillegg til å delta på fester, har Frikar øvd på dansen sin både på scenen og på hotellrommet.

— Vi har øvd hver eneste dag, og det sitter godt i beina nå. Det er en krevende koreografi, og det blir tre minutter med fullt kjør på scenen, forteller Lunde Børsheim.

Hektiske dager

Litt sightseeing har det også blitt tid til for hallingdanserne. Tirsdag var de på båttur med resten av den norske delegasjonen og norsk presse. Etterpå danset de foran den røde plass.

Dagene fremover blir ikke mindre hektiske for danserne og Alexander. Onsdag er det prøver, og i tillegg skal Rybak feire 23-års dagen sin.

Torsdag går den andre semifinalen av stabelen. Ti av atten deltakere går videre fra semifinalen til finalen, og Lunde Børsheim er sikker på at det går veien for Norge.

— Vi er her for å vinne, og kommer til å gi alt, sier han.