Nettjenesten Virtual Console fra Nintendo er like enkel som den er genial. For en billig penge kan du laste ned et rikt utvalg av klassiske Nintendo-titler rett inn på Wii'en din og spille i veg. Tjenesten fungerte knirkefritt fra dag èn og alle var enige om at det var et flott tilbud...eller var vi det? For mens japanerne kunne kose seg med klassikere som «The Legend of Zelda: A Link to the Past» og «Mario Kart 64» så ble vi europeère avspist med bare en håndfull titler av interesse. Nå er riktignok «Super Mario 64» et flott spill og til den sympatiske prisen av Ca Kr. 60.— så var ikke det noe vi ville klage på. Men vi var litt misunnelige på japanerne, for utvalget på Virtual Console var rimelig slunkent fra starten av.

Det har Nintendo nå tenkt å gjøre noe med. For i følge en rykende fersk melding fra Nintendo Norge så dukker det nemlig opp en hel haug med klassikere det første kvartal av 2007. Både NES, SNES, N64, SEGA MEGA DRIVE og PC Engine er representert i det utvalget vi kan fråtse i fra nå av og fram til påsketider.

Mest spennende av disse er unektelig N64-spillene «Mario Kart 64» og «The Legend of Zelda: Ocarina of Time». Men også godbiter som «Super Mario World» og «Street Fighter II» vil nok gi Wii-points'ene ben å gå på. Ingen priser er så langt offentliggjort for disse spillene, men vi er neppe helt på jordet om vi tipper av de to førstnevnte titlene vil koste 1000 Wii-points hver mens Mario og Street Fighter vil koste omlag 800 Wii-points.

Her er spillene som så langt er offentliggjort fra Nintendo Europe 1. kvartal 2007:

Mario Kart 64

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Street Fighter II

World Warrior

Super Probotector

Super Mario World

Streets of Rage

Bio-Hazard Battle

Bonanza Bros.

Comix Zone

Soldier Blade

Double Dungeons

New Adventure Island

For å laste ned disse spillene trenger man såkalte Wii Points. Disse kan enten kjøpes online via Wii Shop Channel ved hjelp av et kredittkort eller de kan kjøpes hos en forhandler.

Virtual Console spill varierer i pris fra 500 Wii Points for NES spill til 800 Wii Points for Super Nintendo spill og 1000 Wii Points for Nintendo 64 spill. Et Wii Points kort som kjøpes hos forhandler inneholder 2000 poeng.