Bilder og trailere fra den kommende filmen om krigshelten Max Manus er nå lagt ut på Filmweb , og dette er publikums første mulighet til å se glimt fra den rekorddyre produksjonen. Med en kostnadsramme på over 50 millioner kroner er forventningene store. Nordisk Film opplyser i en pressemelding at opptakene nå er avsluttet, og at premieredatoen er satt til 19. desember. Filmen blir en av de største produksjonene her til lands de siste 20 årene.

Pris

Filmen har allerede blitt hedret, på tross av at den ikke har hatt premiere. Manuskriptet til filmen, som er skrevet av Thomas Nordseth-Tiller, vant nemlig pitcheprisen under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim i 2006. Skuespillere

Prisbelønte Aksel Hennie bekler hovedrollen som den fargerike motstandsmannen Max Manus. Manus levde et uvanlig og spennende liv. Han deltok som frivillig i vinterkrigen i Finland, var med på felttoget i Sør-Norge, og ble engasjert i illegalt arbeid da nordmennene la ned våpnene i 1940. Mest kjent er han nok for å ha senket transportskipet Donau utenfor Drøbak vinteren 1945. Nicolai Cleve Broch spiller Gregers Gram i filmen, Christian Rubeck spiller Kolbein Lauring, mens Knut Joner blir å se i rollen som Gunnar Sønsteby.