ARENDAL: — Det har vært ekstremt mye tyverier fra campen, sier Magnar Heggernes, politiets innsatsleder på Hovefestivalen, til fvn.no.

Torsdag fikk politiet levert 10-12 anmeldelser om tyverier fra campingområdet. Det er høyeste dagsantall på festivalen så langt.

PASSER PÅ: Sikkerhetsvaktene på Hove bistår politiet med å patruljere campingområdet. Foto: Monika B. Birkeland Stjal hele teltet — Folk stjeler kjær, verdigjenstander og sågar hele telt. Alt folk har med seg, sier Heggernes, som også forteller at folk har hatt besøk av tyver i teltet om natta mens de har sovet.

Derfor gir han følgende anbefaling til camperne:

— Folk bør ha med seg verdigjenstander når de går fra teltet. Om natten bør de ha de med seg ned i soveposen.

- Florerer med narkotika Det er ikke bare tyverier det har vært mye av på Hovefestivalen 2008. — I forhold til i fjor har det vært mer av alt. Stoff og voldsepisoder har også forverret seg fra i fjor, sier han.

Så langt har cirka 34 blitt enten anmeldt eller bøtelagt for narkotikabesittelse eller –bruk.

— Det er dessverre sånn at det florerer med narkotika. Det gjelder hovedsakelig hasj og marihuana. Og noe pulverstoffer, sier innsatslederen.

GÅR RUNDT: Flere politipatruljer går kontinuerlig rundt på festivalområdet. Her er det politibetjent Atle Loven (t.v.) med kompanjong som er på tur. Foto: Monika B. Birkeland Gjeng-problem En del vold har det også vært.

— Det blir gjerne sånn når det er mye alkohol. Men så langt jeg vet er det ingen som har blitt alvorlig skadet.

Politiet har i løpet av festivalen hatt problemer med gjenger som tilsynelatende har vært ute etter bråk.

— Vi følger ekstra godt med på de vi har mistanke til. Det er veldig bra om folk som er her og har gode hensikter melder fra til oss hvis de ser noe, oppfordrer Magnar Heggernes.

Foreløpig har ikke politiet trappet opp bemanningen i forhold til det som var planlagt. Det er kontinuerlig uniformerte politibetjenter som patruljerer rundt på området, samt noen kledt i sivil. Til neste år blir det kanskje flere – for å hindre særlig tyverier fra campingen.

— Dette er en greie vi er nødt til å se nærmere på i forhold til fremtidige festivaler. Dette er også noe festivalledelsen er opptatt av, sier Magnar Heggernes.

EGEN "POLITISTASJON": Politiet har en egen base inne på festivalområdet. Foto: Monika B. Birkeland