«C.S.I: Las Vegas» var det programmet som nådde desidert høyest i seerundersøkelser i fjor med rekordhøye 83.9 millioner seere på én episode.

«C.S.I: Miami» og «House» gjorde det også bra i kategorien for drama, ifølge en analyse gjort av Eurodata TV Worldwide, som ble offentliggjort 12. juni.

Utrolig populær

«C.S.I» (som står for Crime Scene Investigation), handler om en gjeng rettsmedisinere som med lakmuspapir og DNA-spor klarer å løse de mest innfløkte mordgåter. Det er den mest populære serien TV Norge har hatt noensinne.

– Vi synes selvfølgelig det er fantastisk moro at vi sikret oss rettighetene til «C.S.I.» i 2000, og ser fram til mange år med bra tv-krim framover, uttaler Britt Ekensteen i TVNorge.

Den niende sesongen starter i høst — i alle fall i USA.

Fruer slo «Betty»

Komedien som trakk flest seere var TV2-serien «Frustrerte fruer» med 61,5 millioner seere. Flere skjermhoder enn populære «Monk» og «Ugly Betty». Alle tre amerikanske serier.

Forrester-familien trekker fremdeles flest seere av såpeoperaklanene: «Glamour» (5333 episoder per 13. juni 2008) er fremdeles verdens mest populære såpeopera med 26,2 millioner seere, foran to meksikanske seriene «Destilando Amor» og «Marina».

Det er andre året på rad at dette er tre mest sette tv-seriene i verden.

Tall fra enkeltepisoder

Kåringen er basert på seerundersøkelser i 51 land hvor det til sammen finnes 1,6 milliarder tv-seere. Norge, Danmark og Sverige er blant landene som var med i undersøkelsen. Tallene er basert på enkeltepisoder til sammen i alle landene og ble offentliggjort under Monte-Carlo Television Festival.