Det vakte oppsikt at Siri Kalvig ble stemt ut av det populære danseprogrammet sist fredag. Hun var på forhånd pekt ut som storfavoritt, sammen med Mikkel Gaup. Men det hjalp lite.

Lene Alexandra Øien er den eneste kvinnen igjen blant kjendisdanserne, og hun har nå rykket opp på favorittplassen med Gaup. Gaute Ormåsen og Tor Andre Flo har blitt flinkere, og er i ferd med å bli dansere, som dommerne stadig uttrykker det.

— Gaute ryker

Men nå tror spillselskapene det er slutt for Ormåsen.

– Favoritt til å ryke ut er fortsatt Gaute Ormåsen, som gir 2.35 i tilbakebetaling hvis denne forhåndsspådommen innfris fredag. Oddsen på Gaup som sluttvinner er nå ytterligere senket til 2.50, melder OddsNet.com.

– Tore Andrè Flo er i løpet av noen uker blitt en av tv-seernes store yndlinger, og danser stadig oddsen nedover. Gaute Ormåsen er vår favoritt til å måtte forlate parketten fredag kveld, sa Bent Svele i Unibet til Østlendingen før forrige utstemming.

Da viste tallene hans at Siri var favoritt og skulle videre. Slik gikk det jo ikke.

– Gaute er det svakeste leddet i konkuransen. Ingen danser over tid dårligere enn ham og når det skal danses to danser så vil svakhetene hans bli enda tydeligere. Vi tror at seerne sender ham tilbake til pianoet denne fredagen, sierStian Røsvik Bjørstad i Bet24 i en pressemelding.

Og fortsetter:

Gaute god butikk

– Gaute har egentlig vært god butikk for bookmakerne denne høsten. Det er ikke bare vi som selskap som har trodd at Gaute skulle ryke de siste fem rundene. Det har også kundene våre trodd. Vi tror at kanskje Gaute har levd på tenåringsstemmer, enten det eller så har han noen veldig gode venner. Men leken må snart være over nå.

Men det kan se ut som det norske folk langt på vei foretrekker sjarm og folkelighet framfor tekniske danseferdigheter.

Derfor er både Flo og Ormåsen fortsatt med i konkurranse. De har berget seg igjennom med sjarm og folkelig keitethet, og har altså vunnet kampen om seerstemmene mot seks andre kjendiser på dansegulvet. Begge har nok fans i alle lag og aldre i befolkningen.

– Det kan se ut som det er tre deltakere igjen som appelerer til tre forskjellige målgrupper. De har alle tre egenskaper som kan løfte dem til å vinne hele konkuransen. Selv om Lene og Mikkel er de to som med størst sannsynlighet kan vinne en finale, er det ikke sagt at de når dit, sier Stian Røsvik Bjørstad.

To danserunder

– Det skal danses to runder med dans de siste rundene og tre i selve finalen. Noe som burde gi Lene og Mikkel et forsprang før seerstemmene. De av seerne som vil stemme på den beste danseren bør snart få et overtak også. Tore Andres popularitet i folket kan fort sende ham til en finale, mener Bjørstad.

Hilsen fra Gaute:

Dette skriver Gaute i bloggen sin på TV 2:

«Denne uken er det rett og slett TO danser som må læres. Rumba og slowfox. Det vil si dobbelt så mange trinn å tenke på. Føler likevel at vi er greit i rute så er positiv til fredagen. Får bare håpe jeg ikke blir dobbelt så nervøs også. Jeg er helt målløs av at vi går videre gang på gang uten engang å måtte danse i duell. Det er tydelig at dere stemmer, så jeg takker og bukker for det, tusen takk til dere!! :) Klem klem klem, Gaute.»

Vinner og taper:

Spillselskapene er ellers enige om at det er Mikkel eller Lene Alexandra som vinner konkurransen.

De er også enige om at det er Gaute som ryker på fredag. Tor Andre Flo er dermed nummer to på ryke-lista.