KRISTIANSAND: — Det som slippes er ett stort band og en pakke i tillegg, sier Arild Buli. Quartsjefen var i dag i Las Vegas for å høre en konsert med Madonna. Klokka 04.20 lokal tid svarte han telefonen mens det i bakgrunnen kunne høres spilleautomat-lignende lyder.

- Da er det vel Crüefest som kommer?

— Og da har vi ingen flere kommentarer til det, sier Buli.

Crüefest er en pakke med band som toppes av ramperockbandet Mötley Crüe, og som reiste rundt på et førtitalls USA-konserter sist sommer. Til neste år skal prosjektet til Europa, og signaler kan tyde på at det er dette Quartfestivalen offentliggjør på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

Bandets frontfigur kommer selv for å presentere seg, ifølge informasjon på Quartfestivalens nettsider. Det kan bety at vokalist Vince Neil kommer. Han skal til Oslo 13. desember for å gjøre en soloopptreden på Sentrum Scene.

Crüefest: Mötley Crüe med Cruefest bandene Buckcherry, Papa Roach, Sixx:A.M. og Trapt. Foto: Myspace.com.

Oppdaget Mötley Crüe

Quartfestivalens nytilsatte bookingmedarbeider Tom Zutaut har en fortid som mannen som oppdaget Mötley Crüe i 1982. Han skal også ha vært manager for bandet. Da han var i Kristiansand i forrige uke forklarte han dette om mulighetene for å få Mötley Crüe til neste års festival:

— Da må vi i tilfelle booke dem sammen med Crüefest. Det er en pakke som skal på turne neste år, og bandene som er med er blant andre Trapt, Papa Roach og Six Am som er bassist Nicki Sixx' soloprosjekt, sa Tom Zutaut som også knyttes tett til plateaktuelle Guns'n Roses.

Bookingmedansvarlig Trond Åge Nyhus svarte i går dette på spørsmålet om det er en enkeltartist eller et band som kommer.

— Det er en setting. Mer kan jeg ikke si.

Kan bli Crüefest på Odderøya

Altså kan det ikke utelukkes at det blir Crüefest på Odderøya til sommeren. Sist Mötley Crüe opptrådte i Norge var sammen med Papa Roach i Oslo Spektrum 6. juni i fjor. Der kostet billettene 500 kroner.

Hva Quartfestivalen vil kreve for å se en eventuell oppsetning av Crüefest er uvisst. Men skal vi ta på ramme alvor det Buli tidligere har sagt, vil de såkalte gullpassene trekkes fra salg den dagen den første headlineren slippes. Nå er ikke Buli like sikker.

— Vi har ikke bestemt oss ennå for hvor lenge de blir liggende ute for salg. Vi er for eksempel ikke sikre på hvilken dag den bookede headlineren spiller, og vi bestemmer oss torsdag eller fredag for hva vi gjør. Men jeg er helt sikker på at gullpassene får bein å gå på når navnet vi slipper onsdag blir kjent, sier Buli. Et gullpass koster 2250 kroner og gjelder alle konserter på hovedscenen og på Beach Quart hele festivaluka fra 30. juni til 4. juli. Det skal finnes 5000 av dem.

- Så hvor mange har dere solgt?

— Jeg så et tall forrige uke. Det var ikke høyt.

- Og tallet var?

— Vi går ikke ut med noe tall, sier Buli fra Las Vegas.