Vidar Johnsen og Peter Nordbergs «Ord & ögonblick» ble fjorårets store overraskelse i norsk musikkbransje. Ifølge Sony BMG har albumet solgt over 45.000 eksemplarer, og allerede mandag 6. oktober er oppfølgeren klar. «Mål og Mening» er navnet på den nye platen, og duoen er spente på hvordan den vil stå seg i konkurranse med storselgerne Vamp og Bjørn Eidsvåg som begge gir ut sine album 20. oktober. Duoen får også brynt seg mot ferske talenter som Christina Bjordal og Norske Talenter-vinneren Erlend Bratland. Artister fra den nordlige delen av Rogaland kan med andre ord komme til å stå for en stor andel av det totale norske platesalget i år.

– Tror dere denne konkurransen vil slå positivt ut for alle?

– Det er det jo lov å håpe på. Jeg tror egentlig ikke det vil ha så mye å si. De er alle bra artister, mener Johnsen.

– Vamp og Eidsvåg har en utrolig sterk forankring i det norske folk og de har begge sine trofaste fans. Det skal bli spennende å se, sier han.

Liste

Den tidligere Vamp-vokalisten innrømmer at det blir spennende å se hvordan han og kameraten vil komme ut av konkurransen.

– Jeg er vanligvis ikke så opptatt av å følge med på VG-lista, men denne høsten blir det spennende å se, humrer han.

Den store suksessen hadde de ikke sett for seg.

– Vi våget å håpe på gullplate, altså 15.000 solgte. Hva som hendte er jeg ikke helt sikker på, sier Nordberg.

– Jeg tror kanskje vi greide å skape noe som skilte seg ut, undrer Johnsen.

Styrket

Det første albumet bar preg av at begge to hadde med seg eldre låter. Denne gangen har de skrevet hele platen sammen og samtlige låter er kreditert Johnsen/Nordberg.

– I januar reiste vi på hytta til Peters foreldre i Dalarne. Der skrev vi i en hel uke. Grunnlaget for albumet ble lagt der, sier Johnsen.

De skrev mer enn nok låter til albumet.

– Vi har sikkert nok låter til halve tredjealbumet også, sier Johnsen.

En viss tanke om å smi mens jernet er varmt har de to.

– Det gjelder å ta vare på den positive vibben mens du har den. Jeg synes dette er gøy, og mener at det vi sysler med holder vann. På en måte føler jeg at vi nettopp har startet, sier han.

Språk

Nordberg tar seg av de fleste av tekstene. Johnsens haugesundsdialekt avløser Nordbergs Stockholms-dialekt på samme vis som på den første platen.

– Mange mente at det ble rart. Men med 45.000 solgte plater så var det jo også mange som syntes det motsatte, ler Johnsen, som mener at svensk er verdens flotteste språk.At nordmenn setter pris på svenske artister er ingen nyhet. Dessverre er ikke dette gjensidig. Kanskje Nordberg og Johnsens samarbeid kan åpne noen dører for norske artister i Sverige?

– Vi har planer om å få gitt ut platen i Sverige også. Men hittil har det gått så bra her i Norge, og med 100 konserter i året blir tiden knapp, sier Johnsen.

Radio

Både «Den morgenen» og «Slukk Min Tørst» fra den første platen ble gjengangere på norsk radio. Nå er de på vei til å gjenta suksessen med «På vift» og «Derfor er du sterk».

– Det er ikke sånn at vi bevisst har gått inn for å knekke en kode her. Vi driver med det vi alltid har drevet med. Vi er to trubadurer som spiller låtene våre. Verken mer eller mindre. Det er kanskje derfor det har vært såpass vellykket?

Den «haugalandske» platehøsten:

  • 6. oktober: Vidar Johnsen & Peter Nordberg «Mål & Mening»

  • 20. oktober: Bjørn Eidsvåg

  • 20. oktober: Vamp «St. Mandag»

  • 27. oktober: Christina Bjordal «Warrior Of Light»

  • 27. oktober: Erlend Bratland