Filmskaper George Lucas er i gang med å planlegge film nummer fem i Indiana Jones-serien. Det avslører Harrison Ford (66) i et intervju med Los Angeles Times.

— Det er sprøtt, men flott. George er i tenkemodus akkurat nå, sier Ford.

4,7 milliarder

«Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike» har spilt inn hele 4,7 milliarder kroner verden over. I Norge er den sett av mer enn 330.000 siden premieren i mai.

Mange trodde filmen aldri kom til å bli laget. Hovedrolleinnehaver Ford begynte å bli gammel, og når skulle man finne tid til å samle både ham, regissør Steven Spielberg og manusforfatter George Lucas?

Når suksessen nå er et faktum, er det ingen bombe at folkene bak ønsker nok en runde med den aldrende, actionglade arkeologen:

— Det skjer automatisk. Vi gjorde det godt med den forrige, det var en positiv opplevelse, og da er det ikke forbausende at noen ønsker å gjøre det igjen, sier Ford.

- Trodde vi kom til å få juling

Selv om de tre første filmene var kanonsuksesser, hadde Ford sine tvil om hvorvidt årets eventyr ville lykkes:

— Jeg ble overrasket og takknemlig for at filmen gjorde det så bra. Første gang vi viste den var på Cannes-festivalen. Et elendig utgangspunkt. Ikke bare de er de folkene sofistikerte og kan mye om film, de er franske! Vi trodde vi kom til å få juling. Men det gjorde vi ikke, vi ble omfavnet. Det var veldig tilfredsstillende, sier Ford.