Hvis du ikke vil vite om hva som skjer i neste sesong av «Grey's anatomy» bør du stoppe og lese nå.

For mens «Grey's anatomy» er midt inne i sin fjerde sesong her i Norge, er femte runde godt i gang i USA.

Brooke Smith, alias Erica Hahn, kom inn i «Grey's anatomy» som gjesteskuespiller i sesong to og i løpet av de siste årene har seerne blitt bedre kjent med hjertekirurgen som etter hvert fikk fast jobb på Seattle Grace hospital. Dermed var det et stort sjokk for Smith da hun ble skrevet ut av serien tidligere i høst. Spesielt siden hennes karakter akkurat hadde innledet et forhold til den like kvinnelige Dr. Callie Torres.

— Jeg ble skikkelig sjokkert. Det var det siste jeg hadde ventet, erklærer Smith til Entertainment Weekly.

Begeistret over forholdet

Onde tunger vil ha det til at det var Smith som ikke ønsket å spille lesbisk, men dette avviser skuespilleren selv.

— Jeg var svært begeistret da de fortalte meg at Erica og Callie skulle innlede et forhold. Og jeg håpet virkelig at vi skulle vise hva som skjer når to kvinner forelsker seg og at de skulle behandle det som et hvilket som helst annet heteroseksuelt par. Så jeg ble veldig overrasket og skuffet når jeg ble fortalt at de ikke kunne skrive for min karakter lengre, forteller Smith videre.

Men produsenten, Shonda Rhimes, ønsker ikke å ta skylda for å være homofob.

— Broke Smith ble selvsagt ikke sparket ettersom hun spilte en lesbisk. Dette er tydelig ettersom vi allerede har en lesbisk karakter i tv-serien – Calliope Torres. Sara Ramirez er en fantastisk skuespiller og vi ville fortsette å spille på magien hennes. Dessverre oppdaget vi at samme magi og kjemi med Brookes karakter ikke ville holde i det lange løp, sier Rhimes til EW.

Kontrabeskjed

Det var i midten av september Smith fikk beskjeden at hun skulle ut av «Grey's anatomy», rett etter hun hadde skutt sin nestsiste episode hvor Erica Hahn oppdager at hun er lesbisk.

— De fortalte meg hvor fantastisk monologen var – en av de beste de har hatt i serien, så dermed ble jeg enda mer sjokkert da den plutselige beskjeden kom.

Det blir ikke noen stor utskrivningsscene rundt Erica Hahn. I hennes siste scene går hun til bilen og ikke engang skuespilleren selv vet hva som skjer i påfølgende episode. Det vet derimot EW som forteller at en ny kirurg kommer inn: Dr. Virginia Dixon, spilt av Mary McDonnell.

Torsdag 6. november vises Brooke Smith i serien for siste gang på amerikanske ABC.